Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Σινεμά

24ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

24ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

0.0
Περιγραφή
Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος επιστρέφει 2 με 10 Απριλίου 2024 για το καθιερωμένο ανοιξιάτικο ραντεβού του με το κοινό, με πλούσιο πρόγραμμα και σε περισσότερες πόλεις. Εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, το Φεστιβάλ φέτος θα διεξαχθεί ταυτόχρονα και στη Λάρισα, την Πάτρα, τα Χανιά, την Καβάλα και την Καστοριά.

Η αύξηση της συμμετοχής των ελληνικών πόλεων συμβαδίζει με τη διαδρομή που θα ακολουθήσει η Ολυμπιακή Φλόγα διασχίζοντας προσεχώς την Ελλάδα και στη συνέχεια τη Γαλλία, για να φτάσει στο Παρίσι όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες αυτό το καλοκαίρι.

Για τον ίδιο λόγο η θεματική ενότητα της φετινής διοργάνωσης είναι αφιερωμένη στην πόλη του Παρισιού. , Η ενότητα "Το Παρίσι χωρίς κλισέ", περιλαμβάνει 6 ταινίες, κλασικές και σύγχρονες, και θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να ανακαλύψει ξανά αυτήν τη πόλη που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την 7η Τέχνη.

Η Λευκή κάρτα, αναδεικνύει με ιδιαίτερο τρόπο την τέχνη του κινηματογράφου και την πόλη του Παρισιού, καθώς δίνεται φέτος στην Ανώτατη Εθνική Σχολή ENS Louis-Lumière. Από το 1926 η σχολή αυτή καταρτίζει τεχνικούς υψηλού επιπέδου στην υπηρεσία του ήχου και της εικόνας. Το πρόγραμμα της Λευκής Κάρτας που επιμελήθηκαν οι συντελεστές της σχολής, περιλαμβάνει συναντήσεις, προβολές καθώς και, για πρώτη φορά στην ιστορία του Φεστιβάλ, μια έκθεση φωτογραφίας και ακρόαση ακουστικών έργων μυθοπλασίας. Μέσα από αυτό το πλούσιο πρόγραμμα αντικατοπτρίζεται η ιδιαιτερότητα της σχολής, το εύρος της τεχνογνωσίας που προσφέρει και η ποικιλομορφία των ταλέντων που διαμορφώνει επί έναν αιώνα.

Το πρόγραμμα της 24ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, με τις 46 μεγάλου μήκους και 11 μικρού μήκους ταινίες, θα επιτρέψει στο ελληνικό κοινό να ανακαλύψει την ποικιλία της γαλλόφωνης κινηματογραφικής παραγωγής. Περιλαμβάνει επίσης ταινίες από το Βέλγιο, τον Καναδά, το Λουξεμβούργο, την Ελβετία καθώς και μια ελληνογαλλική παραγωγή.

Όλα τα είδη ταινιών εκπροσωπούνται φέτος στο φεστιβάλ: από την κωμωδία μέχρι το δράμα και από τις κοινωνικά, πολιτικά και ιστορικά θέματα, οι ταινίες θα προσφέρουν στους θεατές μια ολοκληρωμένη εικόνα της κοινωνίας μας και των ανθρώπινων σχέσεων.
Αυτή η ποικιλία των ειδών ταινιών και των χωρών προσέλευσής τους, απαντά στις προσδοκίες του κοινού για ψυχαγωγία, εξερεύνηση νέων οριζόντων, αφύπνιση της περιέργειας και του προβληματισμού.

Όπως κάθε χρόνο, το φεστιβάλ παρουσιάζει τις πιο πρόσφατες κινηματογραφικές παραγωγές και δίνει την ευκαιρία στο κοινό να συνομιλήσει με πολλούς προσκεκλημένες και προσκεκλημένους σκηνοθέτριες και σκηνοθέτες, ηθοποιούς, διευθυντές και διευθύντριες φωτογραφίας ή ακόμα και με σπουδαστές κινηματογράφου!

Η φετινή έκδοση συνδιοργανώνεται με την Unifrance, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, με την υποστήριξη του Institut français (Paris) και το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη – Creative Europe – Media Desk Greece και σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας – ATHICFF, το φεστιβάλ Animasyros, την Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά, την Mooviereel, καθώς και με τους Έλληνες διανομείς για το διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, One from the Heart, Rosebud, Cinobo, Weirdwave και Feelgood. 

*Σημείωση: Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι ενδεικτικό. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών και πληροφορίες για τις ταινίες στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Κάρτα 5 εισιτηρίων: 25€
Κάρτα 10 εισιτηρίων: 40€
Μεμονωμένες Προβολές: 6€

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo