Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Eτήσια έκθεση της Art Revisited Collective (ARC) "Μεταβάσεις και Περάσματα"

Δωρεάν εκθέσεις, Μένουμε Σπίτι - Εκθέσεις
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
φωτογραφία (Εκθέσεις)
κολάζ (Εκθέσεις)

Eτήσια έκθεση της Art Revisited Collective (ARC) "Μεταβάσεις και Περάσματα"

0.0
Περιγραφή
Στην γκαλερί Luminous Eye παρουσιάζεται η έκθεση της συλλογικότητας εικαστικών καλλιτεχνών ARC -Art Revisited Collective με τίτλο "Μεταβάσεις & Περάσματα", σε συνεργασία με την ARTgrID και με τη χορηγία της Brainfood Εκδοτικής και των εκδόσεων "οξύ".

Στην έκθεση δείχνουν τρέχουσα δουλειά τους τα μέλη της συλλογικότητας, προτείνοντας παράλληλα, στο κοινό, μικρό αριθμό guest artists των οποίων το έργο συνδιαλέγεται με μοναδικό τρόπο με το θέμα της.

Ο επισκέπτης θα δει έργα ζωγραφικής, κατασκευές, εικαστικό αντικείμενο, collage,καλλιγραφία, φωτογραφία, γλυπτική, ψηφιακή τέχνη. Η έκθεση λαμβάνει χώρα σε φυσική μορφή στην Αθήνα 16-25 Φεβρουαρίου 2024, αλλά θα είναι διαθέσιμη μετά το άνοιγμα της και διαδικτυακά, σε συνεργασία με την ARTgrID (https://artgrid.gr) για ένα μήνα.

Για την έκθεση έχει εκδοθεί δίγλωσσος (Ελληνικά και Αγγλικά) ψηφιακός αναμνηστικός κατάλογος διαθέσιμος σε όλους τους επισκέπτες της δωρεάν.

Στο επιμελητικό σημείωμα, ο κ. Καπράλος σημειώνει: "Στην εποχή μας, έντονες αλλαγές επηρεάζουν τις ζωές μας, αποτελώντας μεταβάσεις και περάσματα σε νέες πραγματικότητες. Η καθησυχαστική ψευδαίσθηση μιας δεδομένης κανονικότητας υποχωρεί, οι παραδοσιακές ταυτότητες βρίσκονται υπό διαρκή αναθεώρηση. Kαλούμαστε να επινοήσουμε το ρόλο μας σε ένα φαινομενικά ανοίκειο περιβάλλον.[...] Η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης δημιουργεί νέες ευκαιρίες, αλλά και κινδύνους, με την ενσωμάτωσή τους στη ζωή μας. Στο δοκίμιο του "Το Ανοίκειο" ο Sigmund Freud στις αρχές του περασμένου αιώνα ("Das Unheimliche" στο πρωτότυπο, κυκλοφορεί σε βιβλίο και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις "Οξύ"), αναφέρεται στο ανοίκειο ως μια αίσθηση αποξένωσης, η οποία προκαλείται όταν κάτι γνωστό, οικείο ή καθημερινό αποκτά μια ανησυχητική, απόκοσμη ή απειλητική διάσταση, επειδή αγνοήθηκε ή ξεχάστηκε επί μακρόν. Η αίσθηση του ανοίκειου προκύπτει όταν αντιμετωπίζουμε κάτι που ανατρέπει τις συνηθισμένες μας προσδοκίες για το πώς λειτουργεί ο κόσμος. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία μη γραμμική εξελικτική πορεία, μια εποχή αποδόμησης, σύγχυσης και υλιστικής προσήλωσης, καλούμενοι να αναστοχαστούμε για τον πολιτισμό μας και να επιδιώξουμε επανασυνδέσεις που θα μας οδηγήσουν σε έναν καλύτερο μέλλον. [...]".

Συμμετέχουν με έργα τους οι εικαστικοί καλλιτέχνες και μέλη της συλλογικότητας Άννα Γκιώτη, Αγγελική Κουρμουλάκη, Dorothée Mesander, Foti Kllogjeri, Δημήτρης Γαλανάκης, Αμαλία Κορωνάκη, Ηλίας Κασσελάς, Μαρία Γενιτσαρίου, Γιώτα Τζότζολη, Ελένη Τσοτσορού, Κώστας Μίχος, Όλγα Μπαρμάζη και οι guest artists Εύα Αναστοπούλου, Γωγώ Πιτσόκου, Στελλα Κυριακού, Δημήτρης Πατεράκης, Βασιλική Πεχλίδου, Georgia Koukoula, Λένα Σπάνια, Έφη Μαμμωνά.

Στη διάρκεια της έκθεσης θα είναι διαθέσιμα από τον χώρο τέχνης βιβλία των εκδόσεων "Οξύ" και της Brainfood σχετικά με τη τέχνη και την αισθητική, καθώς επίσης το βιβλίο "Ανοίκειο" στο οποίο βασίστηκε μέρος της τεκμηρίωσης της έκθεσης.

Δείτε που παίζεται (2)

Φωτογραφίες & Βίντεο (7)
Πρόγραμμα (2)
2 Χώροι στην περιοχή ΑΘΗΝΑ
Τετάρτη 14:00 - 18:00
Πέμπτη 17:00 - 21:00
Παρασκευή 17:00 - 21:00
Σάββατο 17:00 - 21:00
Κυριακή 17:00 - 21:00
Καθημερινά 08:00 - 23:59

16 Φεβρουαρίου 2024 - 17 Μαρτίου 2024

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo