Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Παιδί

"Η εποχή των δεινοσαύρων" - Πάρκο Δεινοσαύρων στην Κερατέα

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

"Η εποχή των δεινοσαύρων" - Πάρκο Δεινοσαύρων στην Κερατέα

0.0
Περιγραφή
Για μια ακόμα χρονιά το Πάρκο Δεινοσαύρων στην Κερατέα συνεχίζει τη λειτουργία του για όλο το 2020. Το Πάρκο παρουσιάζει την έκθεση των 23 ομοιωμάτων από την Εποχή των Δεινοσαύρων, μέχρι την Εποχή των Παγετώνων και των ζώων του σήμερα που είναι υπό εξαφάνιση. 
Από τις 20 Δεκεμβρίου, θα προστεθεί στη συλλογή του ένα ομοίωμα θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta.

Στο Πάρκο Δεινοσαύρων πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δράσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή, ενώ όλο το χρόνο δέχεται σχολικές επισκέψεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλο το χρόνο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Η εποχή των Δεινοσαύρων", έχει σχεδιαστεί από επιστημονικό προσωπικό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και του Πολιτιστικού Πάρκου. Σαν στόχο έχει την ενημέρωση για την εξέλιξη του γεωλογικού και ζωικού πλούτου της Γης, αλλά και την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης. Στο τέλος του προγράμματος πραγματοποιείται προσομοίωση ανασκαφής όπου γίνεται γνωριμία με το επάγγελμα του παλαιοντολόγου, αλλά δίνεται και έμφαση στην αξία των απολιθωμάτων. Τέλος, στο Μουσείο στο χώρο του Πάρκου στην Κερατέα, παρουσιάζονται αντίγραφα από κρανία σε όλα τα εξελικτικά στάδια του ανθρώπου, καθώς και εργαλεία που χρησιμοποιούνταν στις αντίστοιχες εποχές. Η συλλογή του μουσείου ανανεώνεται τακτικά με νέα εκθέματα.

Το Πάρκο Δεινοσαύρων είναι μέρος του Πολιτιστικού Πάρκου στην Κερατέα όπου γίνονται βιωματικές, εκπαιδευτικές δράσεις. Λειτουργεί Λαογραφικό Μουσείο αγροτικής ζωής, Μουσείο Παλαιών Επαγγελμάτων και Βοτανόκηποι.

Η επίσκεψη στο Πάρκο Δεινοσαύρων περιλαμβάνει την ξενάγηση σε όλους τους χώρους του Πάρκου, την επίσκεψη στη Μικρή Φάρμα των Ζώων και τη συμμετοχή σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα που εκτελούνται στο Πάρκο την ημέρα που θα το επισκεφθείτε.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Ανακοίνωση:
Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού Covid-19 αναστέλλεται η λειτουργία του χώρου μέχρι νεωτέρας. 

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Ατομικό Κυριακή: 6€
Ατομικό για Σάββατο και Καθημερινές: 4€ 

Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνεται:
• η γενική είσοδος, 
• η συμμετοχή στα Βιωματικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα της ημέρας.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020