Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Ομαδική εικαστική έκθεση "Ευτυχία πέρα από τα όρια"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Ομαδική εικαστική έκθεση "Ευτυχία πέρα από τα όρια"

0.0
Περιγραφή
Στην Chili Art Gallery παρουσιάζεται η ομαδική έκθεση "Ευτυχία πέρα από τα όρια" σε επιμέλεια Πάρη Καπράλου. Συμμετέχουν 22 εικαστικοί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Εγκαίνια:  Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 και ώρες 18:00 - 21:00.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι: Λία Κοντεκά, Woman the Creator, Κάθριν Τσιριγκούλη, Αλεξία Γαγλία, Χρυσούλα Δεμάγκου, Μαρία Νάνου, Anastasiia Bordiuzha, Niko Luccianni, Aung Myo Htet, Θεόφιλος Κοντόπουλος, Μελίνα Σκορδέλλη, Αΐντα Σεράναϊ, Λένα Σπανια, Ελίνα Αρμάου, Μάκης Τσουπάκης, Φούλη Μητσιάλη, Τατιάνα Κάσσαρη, Παναγιώτης Κακολύρης, Μαρία Ιακωβίδου, Αλέξανδρος Φυλακτόπουλος, Μαρία Γκούσκου, Ελένη Λαπαντζή.

Σημειώνει ο κ. Καπράλος, μεταξύ άλλων, σε κείμενο τεκμηρίωσης της έκθεσης: "Στην εποχή μας, ο έρωτας ως κοινωνικό αφήγημα επηρεάζεται ως προς την επανεξέταση των παραδοσιακών αντιλήψεων, με αποτέλεσμα την εμφάνιση πιο ελεύθερων και ευέλικτων μορφών σχέσεων. Η αναζήτηση της ευτυχίας και η έμφαση στην αυτοπραγμάτωση έχουν καταστεί κεντρικά θέματα. Η εμφάνιση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μεταμόρφωσε τον τρόπο που οι άνθρωποι δημιουργούν και διατηρούν ερωτικές σχέσεις. Η εξερεύνηση και η αποδοχή διαφορετικών μορφών ερωτικών σχέσεων υπογραμμίζει τη σημασία της αυτο-ανακάλυψης και της προσωπικής ανάπτυξης μέσα από αυτές. Ο έρωτας δεν θεωρείται πλέον μόνο ως μια αναζήτηση του "Άλλου", αλλά μια διαδικασία αυτογνωσίας και προσωπικής εξέλιξης. Η ιδέα της "μοναδικής αληθινής αγάπης" που διαρκεί για πάντα αμφισβητείται, και οι άνθρωποι είναι πιο ανοικτοί στη δυνατότητα πολλαπλών σημαντικών ερωτικών σχέσεων κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Και ενώ όλα αυτά μοιάζουν να αποτελούν μια κάποια πρόοδο, η κάθετη αύξηση της έμφυλης βίας είναι ένδειξη βαθύτερων κοινωνικών διεργασιών και ανισορροπιών. [...] Η Τέχνη καλείται να αποτυπώσει το συγκείμενο του Έρωτα πέρα από τα όρια: το πανανθρώπινο, το προσωπικό και το ιδανικό που πρέπει να κρατήσουμε, το παράλογο, το τοξικό και το κακοποιητικό που πρέπει να πατάξουμε, το ουσιαστικό, το θεμελιώδες και το αληθινό που πρέπει να ανακαλύψουμε. [...]".

Από τη δεύτερη μέρα μετά τα εγκαίνια θα γίνει διαθέσιμη και διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας artgrid.gr.

Για την έκθεση έχει εκδοθεί κατάλογος στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα διαθέσιμος σε όλους τους επισκέπτες της δωρεάν.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (4)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo