Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
Close Fliters
Current city
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Παυλίνα Βαγιωνή έκθεση "Συμφωνία των Σειρήνων σε Σολ δίεση"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
εγκατάσταση (Εκθέσεις)

Παυλίνα Βαγιωνή έκθεση "Συμφωνία των Σειρήνων σε Σολ δίεση"

0.0
Περιγραφή
Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, οδός Αθηνάς 12, Αθήνα, παρουσιάζει την καλλιτέχνιδα Παυλίνα Βαγιωνή στην πρώτη ατομική έκθεση της, σε μία πολυδιάστατη εικαστική εμπειρία εμπνευσμένη από τα μυθολογικά πλάσματα της Οδύσσειας με τον τίτλο "Συμφωνία των Σειρήνων σε Σολ δίεση".

Μία "Παράσταση", μία σύγχρονη μουσική προσέγγιση ενός ζωγραφικού, ψηφιακού, γλυπτικού, ζωντανής performance και πολυμεσικού εικαστικού γεγονότος σε τέσσερις πράξεις - ενότητες, με την συνδρομή σύγχρονης τεχνολογίας και ψηφιακών NFT:

1- Phantasmagoria of the Sirens - Allegro con Brio (ζωγραφικά έργα, επιτοίχια εγκατάσταση). 2- Siren Topologies - Adagio (γλυπτά, δάπεδα, χρόνος). 3- The Siren Interstices - Scherzo (κινητικά έργα). 4- The Encounter - Rondo (εγκατάσταση δωματίου νησί - rondo, οπτικοακουστική προβολή, ζωντανή περφόρμανς, NFT)

Ακριβώς όπως ένα συμφωνικό έργο με εκτυλισσόμενες παραλλαγές στο χρόνο, η ολιστική, σχεδόν χαοτική και ταυτόχρονα απόλυτα ελεγχόμενη εγκατάσταση της Βαγιωνή είναι μια εικαστική συμφωνία που εκτυλίσσεται στον χώρο της γκαλερί Καππάτος. Είτε χρησιμοποιεί μεταφρασμένα αποσπάσματα από το ομηρικό κείμενο ως τίτλους των έργων της είτε ως μαθηματικές έννοιες, το θέμα της παράστασης είναι ο μυστικισμός των πλασμάτων Σειρήνων που η καλλιτέχνις ερευνά τα τελευταία χρόνια.

Η τονικότητα του Siren Symphony , Σολ #, είναι το ύψος της εναρκτήριας νότας του φωνητικού τραγουδιού της καλλιτέχνιδας, μίας επίσης μουσικού Σοπράνο, που ενσωματώνεται στη μουσική φούγκα των θαλασσινών τοπίων, των φαλαινών και των πουλιών στην τέταρτη και τελευταία κίνηση της παράστασης.

Εγκαίνια: Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 20:00 - 23:00

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2022
art&life logo