Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Εκθέσεις

Πηνελόπη Βολτέρρα έκθεση "Μακρόκοσμος"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
Εικαστικά (Εκθέσεις)

Πηνελόπη Βολτέρρα έκθεση "Μακρόκοσμος"

0.0
Περιγραφή
Ο Εικαστικός Επιμελητής Πάρης Καπράλος παρουσιάζει στην Chili Art Gallery την ατομική έκθεση της εικαστικού Πηνελόπης Βολτέρρα με τίτλο "Μακρόκοσμος".

"Η Πηνελόπη Βολτέρρα επιστρέφει εικαστικά στην Αθήνα, την γενέτειρα της, με μια εντυπωσιακή σειρά έργων υπό τον τίτλο "Μακρόκοσμος". Η δημιουργός υπηρετεί εδώ και μερικές δεκαετίες πιστά ένα είδος οραματικής και ονειρικής τέχνης, που διακρίνεται για την Ελληνικότητά του, συνδιαλέγεται με τις συμπαντικές δυνάμεις, μας υπενθυμίζει στιβαρά την φιλοσοφική καταγωγή μας και αποτυπώνει δυναμικά μια κοσμολογία - λίκνο της ανθρωπότητας. Τα 21 έργα της ωριμότητας της εικαστικού αποτελούν την ύλη της ατομικής έκθεσης της στην Αθήνα, είναι πρωτότυπα και εμπνέουν σεβασμό. Η σειρά "Μακρόκοσμος" εικάζει τις απαρχές έως την κατάληξη του σύμπαντος. 
 
[...] Ο Θεωρητικός της Τέχνης Ιάσων Καιροφύλας σημειώνει σε ένα δοκίμιο του ότι "Ο εικαστικός καλλιτέχνης επαναγεωμετρεί ακούραστα την πραγματικότητα αναψηλαφώντας τις αλληλεπιδράσεις του ανθρώπου με τα -κατά τον Σάρτρ- καθεαυτά πράγματα, διερευνώντας την δυνατότητα συμβολής του στα διεαυτά, σε διαλεκτική σχέση με το Κάλλος που βρίσκεται παντού". Υπό αυτό το πνεύμα, σε 21 στιγμές η Πηνελόπη Βολτέρρα εισηγείται μια δισυπόστατη Α-λήθεια -από το στερητικό "α-" και το συνθετικό "λήθη": αυτό που δεν πρέπει να ξεχαστεί ή αυτό που κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει;", σημειώνει μεταξύ άλλων ο Επιμελητής της έκθεσης Πάρης Καπράλος.

Εγκαίνια: Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 στις 20:00

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (3)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017