Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Σεμινάριο Ιστορίας της Τέχνης "Ιconic VS Avant-garde"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Σεμινάριο Ιστορίας της Τέχνης "Ιconic VS Avant-garde"

0.0
Περιγραφή
Εμπλουτίζοντας το πρόγραμμα κατάρτισης που προσφέρει στον τομέα του πολιτισμού, η Ελληνοαμερικανική Ένωση οργανώνει σε συνεργασία με τον ιστορικό τέχνης Θοδωρή Κουτσογιάννη αναλυτικό σεμινάριο σχετικά με τον εμβληματικό και πρωτοποριακό χαρακτήρα της τέχνης στον οπτικό πολιτισμό της νεωτερικότητας.

Ο ιστορικός της Τέχνης και Έφορος της Συλλογής Έργων Τέχνης της Βουλής των Ελλήνων, οργανώνει το σεμινάριο με επίκεντρο την ανάλυση έργων τέχνης του νεώτερου οπτικού πολιτισμού της Δύσης, από την ώριμη Αναγέννηση μέχρι και τον Μεσοπόλεμο, διερευνώντας τον εμβληματικό (iconic) ή/και τον πρωτοποριακό (avant-garde) χαρακτήρα τους.

Εστιάζοντας στον ευρωπαϊκό Νότο και κυρίως στην ιταλική καλλιτεχνική παράδοση, θα εξεταστούν, εν απολύτω αλλά και συγκριτικά μεταξύ τους, και σε ένα πλαίσιο οπτικής αντίληψης, πολιτισμικής παράδοσης και ιστορίας των ιδεών, έργα των: Tiziano Vecellio, Andrea Palladio, Giuseppe Arcimboldo, El Greco (Δομήνικου Θεοτοκόπουλου), Michelangelo Merisi da Caravaggio, Nicolas Poussin, Gianlorenzo Bernini, Francesco Borromini, Antonio Canova, J.M. William Turner, Eugène Delacroix, François Auguste René Rodin, Giorgio de Chirico.

Θα μελετηθούν, από άποψη τόσο καθαρά τεχνοϊστορική όσο και ευρύτερα πολιτισμική, μνημειώδη έργα της αρχιτεκτονικής, της ζωγραφικής και της γλυπτικής, που συναποτελούν ένα "φανταστικό μουσείο" του νεώτερου ευρωπαϊκού πολιτισμού, ως εμβληματικές και πρωτοποριακές εικόνες του.

Χώρος: Ελληνοαμερικανική Ενωση
Δια ζώσης / δυνατότητα online παρακολούθησης

O Θοδωρής Κουτσογιάννης είναι Δρ. Ιστορίας της Τέχνης και Έφορος της Συλλογής Έργων Τέχνης της Βουλής των Ελλήνων. Έχει διδάξει Ιστορία της Ευρωπαϊκής Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (2009, 2011, 2018), το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (2010) και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (2009-14). Έχει δημοσιεύσει δοκίμια σε συλλογικούς τόμους, πρακτικά συνεδρίων, καταλόγους εκθέσεων, άρθρα σε περιοδικά, καθώς και μία μονογραφία κι έχει επιμεληθεί πληθώρα εκθέσεων.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

50€ για το σύνολο των διαλέξεων

Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτιστικών, 2103680972 – www.hau.gr

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo