Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΚΑΒΑΛΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Μουσική

Φεστιβάλ Φιλίππων 2021: εκδηλώσεις Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Φεστιβάλ Φιλίππων 2021: εκδηλώσεις Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός

0.0
Περιγραφή
64ο Φεστιβάλ Φιλίππων: Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός

Πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων:
• 1-2/9 
"Ανάμεσα στα ερείπια των Ελεύθερων Πολιορκημένων" Εθνική Λυρική Σκηνή
Μια περιπλάνηση στο κείμενο του Διονυσίου Σολωμού, ένα μουσικό έργο στο Ανάμεσα του τραγουδιού και της κενής σιωπής, σε σκηνοθεσία Ρηνιώς Κυριαζή.
"Tο ποιητικό σώμα του Σολωμού φανερώνεται να θέλει και να μπορεί να αποφύγει τη συντριβή με την οδύνη των λέξεών του που δεν δύνανται να υποστηρίξουν τον εαυτό τους, ριγμένες στο Ανάμεσα, και μένοντας εκεί ακροβατώντας, εναλλάσσοντας την παρουσία τους με απουσία και την απουσία τους με παρουσία. Ο Σολωμός δεν έχει λέξεις "ουράνια δωρεά", κι ούτε λαό να τις απλώσει τυλιγμένες στο τραγούδι. Έχει σπαράγματα λέξεων, και ένα έργο επικινδυνότατο, το οποίο επιτελεί στο Ανάμεσα του τραγουδιού και της κενής σιωπής" (Στέφανος Ροζάνης).
Τιμές: Η παράσταση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με μόνο αντίτιμο το εισιτήριο του αρχαιολογικού χώρου.

• 4-5/9
"Τρεις Ποιητές Αγωνιστές της Ελευθερίας μέσα από την Μουσική του Μίκη Θεοδωράκη. Γιάννης Ρίτσος, Τάσος Λειβαδίτης και Μανόλης Αναγνωστάκης"
Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης.
Ένα πρόγραμμα από την Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης" με τραγούδια του Θεοδωράκη σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, Τάσου Λειβαδίτη και Μανόλη Αναγνωστάκη. Τραγούδια αντίστασης, εξέγερσης, τραγούδια μελωδικά, λυρικά, ερωτικά, τραγούδια για μιαν άνοιξη που δεν ήρθε ποτέ αλλά και για τις "χρυσές πολιτείες που ξανοίγονται μπρος μας λουσμένες στην αλήθεια και στο αίθριο το φως". Τρεις ποιητές και ένας συνθέτης. Ασυμβίβαστοι ποιητές, αγωνιστές, μαχητές της Ελευθερίας. Τα τραγούδια της συναυλίας θα ερμηνεύσουν ο Δημήτρης Μπάσης, η Ρίτα Αντωνοπούλου, η Σαββέρια Μαργιολά και ο Παναγιώτης Πετράκης που συμμετέχει με τον διπλό ρόλο του ερμηνευτή και ηθοποιού.
Τιμές: Η παράσταση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με μόνο αντίτιμο το εισιτήριο του αρχαιολογικού χώρου.

Πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Φρούριο Καβαλάς
• 19/8 - Από της Άρτας το γιοφύρι - Ακυρώθηκε.
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν
Η παράσταση ξεκινά από την ανθρωποθυσία στην αρχαϊκή εποχή αλλά και τη θυσία της Ιφιγένειας και της Άλκηστης προτού μας οδηγήσει σε αυτή την "άγρια" εκδοχή του μύθου: τη βίαιη θυσία της γυναίκας του Πρωτομάστορα στην παραλογή του Γιοφυριού. Της γυναίκας που με δόλο παγιδεύεται και ακούσια θυσιάζεται προκειμένου να στεριώσει το έργο του "πρωτομάστορα" - άνδρα: να χτιστεί επιτέλους το "καταραμένο" γεφύρι και να έρθει η πρόοδος για όλους. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να φωτίσει κανείς σήμερα σε αυτό τον μύθο της νεότερης ιστορίας, τον τρόπο με τον οποίο "θεμελιώνεται" η θέση της γυναίκας στην κοινωνία και προβάλλεται η άδικη, πλην αναπόφευκτη θυσία της για το γενικό καλό. 
Στην παράσταση που σκηνοθετεί η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης, Μαριάννα Κάλμπαρη, συμμετέχουν η Κατερίνα Λυπηρίδου, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Βασίλης Μαυρογεωργίου.
Τιμές:
16€ κανονικό
12€ μειωμένο (Φοιτητικό, άνω των 65, πολύτεκνοι, ΑμεΑ)
8€(Ανεργίας)

• 3/9 - Ιλιάδα του Ομήρου
Ο "Μικρός Βορράς" σε συνεργασία με τους "The Prefabricated Quartet", μια από τις πιο γνωστές μπάντες της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει σε 70΄ όλη την "Ιλιάδα" του Ομήρου σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου. Μια παράσταση για νέους, εφήβους, εκπαιδευτικούς και όσους θέλουν να δουν την Ομηρική Μάχη με μια σύγχρονη, μουσική, αφηγηματική οπτική. Ένα έργο που μας αποκαλύπτει το σήμερα, που ο άνθρωπος περισσότερο είναι θύμα μιας διαχείρισης πάρα διαχειρίζεται τις ανάγκες του. Ακούγοντας ξανά λοιπόν αυτό το κείμενο και ακουμπώντας στη "μεγάλη μνήμη" να ορίσουμε εκ νέου τον άνθρωπο, τον νέο του σήμερα. [Εφηβική παράσταση] 
Τιμή εισιτηρίου: 10€

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλίππων 2021.

Δείτε που παίζεται (0)

ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΧΩΡΟΣ
ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
Φωτογραφίες & Βίντεο (3)

Εισιτήρια

Δείτε αναλυτικά στο παραπάνω κείμενο.

Πληροφορίες και προπώληση:
Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών (πρώην ΕΟΤ)
Κεντρική Πλατεία, Καβάλα
Τηλ. 2510-620566

Λόγω των ειδικών συνθηκών της φετινής διοργάνωσης, αγορά εισιτηρίων θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά με χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Ειδικές τιμές εισιτηρίων:
Οι κατηγορίες των δικαιούχων ορίζονται από το εκάστοτε σχήμα. Μειωμένο ισχύει για ηθοποιούς με ενημερωμένη κάρτα ΣΕΗ και θεατρολόγους με ενημερωμένη κάρτα θεατρολόγων.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021