Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
Close Fliters
Current city
ΜΥΚΟΝΟΣ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Έκθεση "Δια χειρός Μερκουρίου" στην Πινακοθήκη Μυκόνου

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Έκθεση "Δια χειρός Μερκουρίου" στην Πινακοθήκη Μυκόνου

0.0
Περιγραφή
Τιμητική έκθεση αφιερωμένη τον αγιογράφο Μερκούριο Δημόπουλο για την 35ετή παρουσία του στην πολιτιστική ζωή της Μυκόνου, διοργανώνει ο Δήμος Μυκόνου και η Κοινωφελής Επιχείρηση από την Κυριακή 6 Ιουνίου έως την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 στην αίθουσα Ματογιάννι της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Η έκθεση συνοδεύεται από λεύκωμα που αφορά στη ζωή και το έργο του καλλιτέχνη.Το βιβλίο θα διατίθεται και στα βιβλιοπωλεία της Μυκόνου (Στην Πένα. Βιβλιοχαρτοπωλείο Μύλος, Βιβλιοχώρα).

[...] "Είναι αυτές οι ίδιες οι αγιογραφίες του που είναι προϊόντα μιας κατανυκτικής, σιωπηλής προσευχής, ανάλαφρης και σοβαρής, αισιόδοξης και θλιμμένης, που αναδίνουν ένα άρωμα αβιόλας και μοσχολίβανου, μιας εκκλησιάς των παιδικών μας χρόνων, όταν χανόμασταν μέσα στα χρώματα και τους ήχους, μιας εκκλησιάς όπου μπορεί να μας πήγαιναν με το ζόρι αλλά είχε εκείνη την ατμόσφαιρα του Παπαδιαμάντη που ακόμα και τώρα με την αρωγή του Μερκουρίου τη νοσταλγούμε. Ούτως ή άλλως η χαρμολύπη είναι μέσα στο γίγνεσθαι της Ορθοδοξίας, γιατί είναι "πολλαί αι πίκραι του επιστήμονος"".
(Απόσπασμα από την έκδοση "Δια χειρός Μερκουρίου",
ΚΔΕΠΠΑΜ-Δήμος Μυκόνου, 2021) 

Δείτε που παίζεται (0)

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
Φωτογραφίες & Βίντεο (3)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2022
art&life logo