Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Αφιέρωμα στον Γιάννη Χρήστου 50 χρόνια

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Αφιέρωμα στον Γιάννη Χρήστου 50 χρόνια

0.0
Περιγραφή
Οι τρέχουσες εκδηλώσεις έχουν είτε ακυρωθεί, είτε αναβληθεί, λόγω κορωνοϊού. Παρακαλούμε αναζητήστε Online εκδηλώσεις ή πιο μελλοντικές.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον θάνατο του Γιάννη Χρήστου (1926-1970), το Κέντρο Ερευνών και Τεκμηρίωσης του Ωδείου Αθηνών διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων κατά την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου: δύο συναυλίες, δύο εργαστήρια, μία έκθεση και μία συνεδριακή ημερίδα με πυρήνα το έργο του σπουδαίου Έλληνα δημιουργού, κάτω από την καλλιτεχνική επιμέλεια του Κωστή Ζουλιάτη – μουσικού, μουσικολόγου και ερευνητή για πάνω από μια 15ετία στο έργο του πρωτοπόρου συνθέτη – συγκροτούν το αφιέρωμα που θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Ωδείου Αθηνών από 2-7 Νοεμβρίου 2020.

Στις συναυλίες το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει εμβληματικά έργα του Χρήστου (7 Νοεμβρίου), καθώς και έργα άλλων συνθετών που εμπνεύστηκαν ή αφιερώθηκαν στη μνήμη του πρόωρα χαμένου συνθέτη – έργα σε πρώτη εκτέλεση, αλλά και συνθέσεις των συνεργατών του Χρήστου, Θόδωρου Αντωνίου και Στέφανου Βασιλειάδη (6 Νοεμβρίου). Το εργαστήρι πάνω στο έργο ανοιχτής δράσης "Επίκυκλος" του 1968, που θα πραγματοποιηθεί κατά την εβδομάδα των εκδηλώσεων, αλλά και το ολοκληρωμένο εργαστήρι για το έργο "Αναπαράσταση ΙΙΙ: Ο Πιανίστας", θα παρουσιάσουν εκδοχές συνέχειας της ιδιαίτερης σκηνικής παρακαταθήκης του Χρήστου. Η έκθεση στους χώρους του Ωδείου, έχει σκοπό να μας φέρει κοντά στα τεκμήρια της δημιουργίας και της σκέψης του πρωτοπόρου των ήχων, παρουσιάζοντας σπάνιο υλικό από το Αρχείο ΚΣΥΜΕ και το Αρχείο Γ. Χρήστου, ενώ η συνεδριακή ημερίδα με τίτλο "Η Πράξη του Γιάννη Χρήστου" (7 Νοεμβρίου) στοχεύει να αναδείξει καίρια ζητήματα που αφορούν την ερμηνεία, κατανόηση και εκτέλεση του έργου του, μέσα από το θεματικό εύρος των ανακοινώσεων και των πάνελ, καταλήγοντας σε ένα στρογγυλό τραπέζι με συνεργάτες και οικείους του συνθέτη, όπως ο Σπύρος Σακκάς και η Νέλλη Σεμιτέκολο.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων του Αφιερώματος.

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020