Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Διαδικτυακή δράση "Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους"

Μένουμε Σπίτι - Διάφορα

Διαδικτυακή δράση "Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους"

0.0
Περιγραφή
Διάρκεια: 75'

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας του με την Seveneleven και με την υποστήριξη του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος, συνεχίζει για άλλη μια χρονιά την πρωτότυπη δράση "Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους", μια σειρά διαδικτυακών ξεναγήσεων σε έργα της Συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, ειδικά σχεδιασμένων για άτομα άνω των 65 ετών.

Το "Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους", που πραγματοποιείται μέσω Zoom, δίνει την ευκαιρία σε άτομα άνω των 65 που βρίσκονται σε όλα τα μέρη της Ελλάδας να γνωρίσουν τη Συλλογή του Ιδρύματος μέσα από ένα πρωτότυπο παιχνίδι, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας που ανοίγει νέους δρόμους σε κόσμο που δεν έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στην Αθήνα και να γνωρίσει τη Συλλογή από κοντά.

Ο πρώτος κύκλος συναντήσεων θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 28 Οκτωβρίου καθώς και στις 4 Νοεμβρίου και θα περιλαμβάνει τρεις ενότητες: τα "Κοινά Σημεία" (21 Οκτωβρίου), το "Ορίζοντας το Σώμα" (28 Οκτωβρίου) και τα "Καλλιτεχνικά Ρεύματα" (4 Νοεμβρίου).

Κοινά σημεία
Επίκεντρο της πρώτης θεματικής ενότητας είναι το Παρίσι, συγκεκριμένα δέκα καλλιτέχνες και η σχέση τους με την Πόλη του Φωτός μέσα από επιλεγμένα έργα τους από τη Συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

Ορίζοντας το σώμα
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας, οι καλλιτέχνες έχουν επιχειρήσει να απεικονίσουν την ανθρώπινη μορφή μέσα από την εικαστική δημιουργία χρησιμοποιώντας χρώματα, υλικά και τεχνικές. Στην ενότητα αυτή, στρέφουμε το βλέμμα στην πορεία της ανθρώπινης μορφής. Πώς θα αποτυπώναμε ένα σώμα σήμερα; Θα το συνθέταμε ή θα το αποδομούσαμε;

Καλλιτεχνικά Ρεύματα
Τι ζωγραφίζει ένας ιμπρεσιονιστής; Πόσους κύβους χρειάζεται ο Κυβισμός; Τι πρέπει να αφαιρέσεις στην Αφαίρεση; Πόσο Ποπ μπορεί να γίνει η τέχνη; Στην τρίτη και τελευταία θεματική ενότητα της δράσης, επιλέγουμε έργα μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης και συζητάμε για καλλιτεχνικά ρεύματα του 19ου και του 20ου αιώνα, εξετάζοντας την επίδρασή τους στη σημερινή εποχή.

Η δράση θα επαναληφθεί στις 11, 18 και 25 Νοεμβρίου καθώς και στις 2, 9 και 16 Δεκεμβρίου στις 19:00. Μετά την ολοκλήρωση κάθε κύκλου, θα δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης. 

Το "Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους" έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από την seveneleven (Νότης Παρασκευόπουλος και Κωνσταντίνα Μαλτέζου) και έχει βασιστεί στην πολυετή εμπειρία τους στον τομέα της ανάπτυξης δραστηριοτήτων για άτομα άνω των 65 ετών.

Για άτομα άνω των 65 ετών
Η δράση πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω Zoom

Έως 25 συμμετοχές ανά διαδικτυακή συνάντηση.
Οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν τις πληροφορίες για τη συμμετοχή τους μέσω zoom κατά την ημέρα διεξαγωγής της δράσης, στη διεύθυνση email με την οποία πραγματοποίησαν την εγγραφή τους.
Η ίδια διεύθυνση email δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περισσότερες από μια συμμετοχές. 

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή
Πέμπτη 19:00

21 Οκτωβρίου 2021 - 16 Δεκεμβρίου 2021

Εισιτήρια

Ελεύθερη συμμετοχή με απαραίτητη την ηλεκτρονική προεγγραφή, ξεχωριστά για κάθε συνάντηση.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021