Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Διαδικτυακή εκδήλωση αφιερωμένη στον Κωνσταντίνο Δ. Γαρδίκα

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Διαδικτυακή εκδήλωση αφιερωμένη στον Κωνσταντίνο Δ. Γαρδίκα

0.0
Περιγραφή
Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, στο πλαίσιο του κύκλου "Πρόσωπα Άξια Τιμής", διοργανώνει την Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021, και ώρα 19:00, διαδικτυακή εκδήλωση αφιερωμένη στον καθηγητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνο Δ. Γαρδίκα (1913-2003).

Γεννημένος στην Αλεξάνδρεια, με καταγωγή από τα Λαγκάδια Γορτυνίας, ο Κ. Δ. Γαρδίκας σπούδασε στην Ιατρική Σχολής Αθηνών, απ’ όπου απεφοίτησε το 1935, και αναγορεύτηκε Διδάκτωρ το 1942. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία, όπου αναγορεύθηκε Master of Science (1947) και Doctor of Philosophy (1949). Υπηρέτησε ως νοσοκομειακός γιατρός στον "Ευαγγελισμό" από το 1939 έως το 1981, με εξαίρεση τις περιόδους του Ελληνοϊταλικού Πολέμου και των σπουδών του στη Βρετανία.
Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" από το 1955, Καθηγητής Προπαιδευτικής Παθολογίας και Ειδικής Νοσολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας από το 1968, συνδύασε την κλινική παθολογία με τη συνεχή εκπαίδευση νέων γιατρών και φοιτητών. Διακρίθηκε επίσης στον τομέα της έρευνας, ιδρύοντας το 1969 πρότυπη ερευνητική Μονάδα στον "Ευαγγελισμό", ενώ θεωρείται ως ο εισηγητής στην Ελλάδα της αιματολογίας στην κλινική πράξη.  

Αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (2)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021