Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Διαδικτυακή παρουσίαση της έκδοσης "Σταγόνες μνήμης στη θάλασσα των αρχείων. Τεκμήρια Κρητών προσφύγων από το κερκυραϊκό Αρχείο (1647-1747)"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Διαδικτυακή παρουσίαση της έκδοσης "Σταγόνες μνήμης στη θάλασσα των αρχείων. Τεκμήρια Κρητών προσφύγων από το κερκυραϊκό Αρχείο (1647-1747)"

0.0
Περιγραφή
H Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας μας προσκαλεί στη διαδικτυακή παρουσίαση της νέας της έκδοσης "Σταγόνες μνήμης στη θάλασσα των αρχείων. Τεκμήρια Κρητών προσφύγων από το κερκυραϊκό Αρχείο (1647-1747)" των Σπύρου Καρύδη και Παναγιώτας Τζιβάρα, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Νοεμβρίου.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο πρόεδρος της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας Γιάννης Πιέρης.  Πρόκειται για μια ιστορική έκδοση 552 σελίδων με επετειακό χαρακτήρα, καθώς το 2019 συμπληρώθηκαν 350 χρόνια από την πτώση του Χάνδακα, το 1669. Ο Σπύρος Καρύδης και η Παναγιώτα Τζιβάρα, είναι δυο έγκυροι ερευνητές του Ιονίου χώρου που φωτίζουν πολλές -άγνωστες έως τώρα- πτυχές της επτανησιακής ιστορίας, έχοντας δημοσιεύσει δεκάδες επιστημονικά άρθρα και μονογραφίες. 

Σε αυτήν την νέα έκδοση, καταγράφονται τα αρχειακά ίχνη των Κρητών προσφύγων στην Κέρκυρα στο χρονικό ανάπτυγμα ενός αιώνα, από το 1647 έως το 1747. Στα πολύτιμα έγγραφα που φυλάσσονται στο ανεξάντλητο Ιστορικό Αρχείο της Κέρκυρας, αποτυπώνονται οι κοινωνικές σχέσεις των προσφύγων, τα ποικίλα ζητήματα της καθημερινότητάς τους, η ένταξή τους στις επαγγελματικές συσσωματώσεις, η έντονη δραστηριοποίησή τους στην οικονομία, στο εμπόριο και στον τομέα της παροχής υπηρεσιών, η πολιτιστική, εκπαιδευτική και θρησκευτική δραστηριότητά τους, η επίδρασή τους -εν τέλει- στην πολιτισμική ταυτότητα του νησιού. 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο καθηγητής στο Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεράσιμος Παγκράτης, ο επίκουρος καθηγητής Αρχειονομίας στο Τμήμα Αρχειονομίας και εκπρόσωπος της Εταιρείας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, Μανώλης Δρακάκης, ο ιστορικός Δημήτρης Ζυμάρης και συγγραφείς.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom. Σε περίπτωση πληρότητας των θέσεων, μεταβείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο του Youtube.

Zomm Passcode: 839980

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021