Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Διαδικτυακό εργαστήρι δημιουργικής γραφής από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Μένουμε Σπίτι - Διάφορα

Διαδικτυακό εργαστήρι δημιουργικής γραφής από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

0.0
Περιγραφή
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει, από τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 έως και τον Φεβρουάριο 2022, κύκλο δίωρων διαδικτυακών εργαστηρίων δημιουργικής γραφής με τίτλο "Μια θλιβερή επέτειος: 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή", με την καθοδήγηση του Νίκου Μαθιουδάκη, εξειδικευμένου μελετητή γλώσσας και λογοτεχνίας και διδάσκοντα του Πανεπιστημίου της Γρανάδας.

Ένα γεγονός μεταφέρεται διαχρονικά μέσα από μικρές απλές ιστορίες ανθρώπων, δημιουργώντας το ενιαίο μωσαϊκό της Ιστορίας μας. Μια θλιβερή επέτειος, όπως τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, πυροδοτεί ποικίλα συναισθήματα που στόχο έχουν να μετουσιωθούν σε έμπνευση και από εκεί σε δημιουργία, αναδεικνύοντας πως η μνήμη αποτελεί βασικό συστατικό της ύπαρξής μας. Με αφετηρία παλιά αντικείμενα, θύμησες και αφηγήσεις, λογοτεχνικά κείμενα, τραγούδια, οι συμμετέχοντες στο εργαστήρι πρόκειται να ασχοληθούν με τη συγγραφή πεζογραφημάτων μικρής φόρμας, ακολουθώντας τις βασικές αρχές της δημιουργικής γραφής και κατανοώντας πώς ένα αυθόρμητο ερέθισμα μπορεί να γίνει λογοτεχνικό κείμενο.

Για τη συμμετοχή μας πρέπει να στείλουμε ένα κείμενο (250-350 λέξεις) με θέμα "Μια παλιά φωτογραφία…" έως και τις 25/10, γράφοντας το ονοματεπώνυμό μας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, στη διεύθυνση [email protected] 
Τριάντα συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν και θα λάβουν σχετικές οδηγίες για την εισαγωγή τους στο διαδικτυακό εργαστήρι στις 8/11.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την οριστικοποίηση της εγγραφής είναι η διαδικτυακή παρουσία στο πρώτο μάθημα.

Δείτε που παίζεται (1)

Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή
Δευτέρα 16:00 - 18:00

15 Νοεμβρίου 2021 - 14 Φεβρουαρίου 2022

Εισιτήρια

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2022