Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Εγγραφές σε Online Ερευνητικό Σεμινάριο Acting Yoga από την Ιόλη Ανδρεάδη

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Εγγραφές σε Online Ερευνητικό Σεμινάριο Acting Yoga από την Ιόλη Ανδρεάδη

0.0
Περιγραφή
"Το Θέατρο της Σκληρότητας του Αρτώ και η Οπτική Γωνία της Νευροεπιστήμης"

Η yoga έχει χρησιμοποιηθεί συχνά από τους ανθρώπους του θεάτρου με στόχο την αύξηση της συγκέντρωσης, της ενέργειας και εκείνου που ο Barba αποκαλεί παρουσία του ηθοποιού. Η σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη διοργανώνει σεμινάριο Acting Yoga με δέκα δίωρες διαδικτυακές συναντήσεις. Η Acting Yoga είναι yoga για ηθοποιούς και όσους ενδιαφέρονται για την έμπρακτη σχέση της yoga με το θέατρο σε επίπεδο ερευνητικό, εκφραστικό και δημιουργικό. Η μέθοδος βασίζεται στη Hatha και τη Vinyasa Yoga, αντλεί από τις μεθόδους Viewpoints και Laban και την πολεμική τέχνη Κάλαρι, ενώ χρησιμοποιεί θεατρικές, φιλοσοφικές και επιστημονικές αφηγήσεις.

Οι δέκα συναντήσεις της Acting Yoga αυτή τη φορά επικεντρώνονται στο θέμα "Το θέατρο της σκληρότητας του Αρτώ και η οπτική γωνία (Viewpoint) της νευροεπιστήμης" και βρίσκονται σε διάλογο με τη μεταδιδακτορική έρευνα με τον ίδιο τίτλο που πραγματοποιεί η σκηνοθέτις από το 2015  καθώς και με τη θεατρική ενασχόλησή της με το έργο του Αντονέν Αρτώ (Αρτώ – Βαν Γκογκ / avec un pistolet" και "Οικογένεια Τσέντσι").

Οι συναντήσεις εστιάζουν σε συγκεκριμένους θεματικούς άξονες – αναπνοή, συγκέντρωση, βάρος, ισορροπία, μίμηση, νευρώνες-καθρέφτες, κέντρο, αντίσταση, αφήγηση, νευροαισθητική – και θα κλείσουν με μια διαδικτυακή παρουσίαση την οποία θα προλογίσει και θα παρακολουθήσει η αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Κορνηλία Πουλοπούλου, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση μαζί της.

Μέρες και Ώρες:
Σάββατα 21/11, 28/11, 05/12, 12/12, 19/12, 09/01, 16/01, 23/01, 30/01 και 06/02 και ώρα 16:00 - 18:00.

Θα αποστέλλεται κάθε φορά στους συμμετέχοντες link μέσω e- mail για την πλατφόρμα zoom.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

250€ (συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ).
Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει βάσει βιογραφικού και με μία τηλεφωνική
συνομιλία. Αποστολή βιογραφικών μέχρι 11/11 στο [email protected]

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021