Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Εγγραφές σε Online Εργαστήρι "Πληροφοριακή Εγγραματοσύνη και Ανοικτότητα"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Εγγραφές σε Online Εργαστήρι "Πληροφοριακή Εγγραματοσύνη και Ανοικτότητα"

0.0
Περιγραφή
Διοργάνωση: Goethe-Institut
Ένα εργαστήρι για την βελτιστοποίηση των αναζητήσεων στο διαδίκτυο.

Πώς μπορώ να βρω αυτό που ψάχνω στο διαδίκτυο; Τι κρυφά κόλπα και εργαλεία υπάρχουν για να βελτιστοποιηθεί αυτή η αναζήτηση; Σκοπός του εργαστηρίου είναι να προσεγγίσει με τρόπο πρακτικό και κατανοητό αυτό που ονομάζουμε πληροφοριακή εγγραματοσύνη (information literacy) στο Διαδίκτυο, δηλαδή την ικανότητα να προσδιορίζουμε, να εντοπίζουμε, να αξιολογούμε και να αξιοποιούμε την πληροφορία που μας ενδιαφέρει, με χρήση ψηφιακών μέσων. Στο πλαίσιο αυτό θα μελετηθούν τα χαρακτηριστικά, οι δυνατότητες, τα πλεονεκτήματα αλλά και τα σκοτεινά σημεία του ψηφιακού τρόπου πρόσβασης στη γνώση/πληροφορία, μέσα από συζήτηση συναφών θεματικών, όπως η βασική λειτουργία των μηχανών αναζήτησης, οι μηχανισμοί ταξινόμησης αποτελεσμάτων, η εξατομικευμένη αναζήτηση, η αποτίμηση της εγκυρότητας των ιστότοπων πληροφόρησης, καθώς και θέματα ιδιωτικότητας και προστασίας προσωπικών δεδομένων. Τέλος, θα εξεταστούν πρακτικές "έξυπνης" αναζήτησης και βέλτιστης αξιοποίησης των παρεχόμενων εργαλείων αναζήτησης.

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί από τον Δρ. Γιάννη Χριστοδούλου. Ο Γιάννης Χριστοδούλου είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και διδάσκων στο Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Τετάρτη 02.12.2020, 18:30 - 20:00

Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής: Παρακαλούμε να αποσταλεί η δήλωση συμμετοχής μία μέρα πριν την διεξαγωγή του διαδικτυακού σεμιναρίου το αργότερο μέχρι τις 15:00 μέσω ηλεκτρονικού εντύπου. Περεταίρω πληροφορίες θα λάβετε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.​

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021