Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Εγγραφές στο online εργαστήριο "Social Circus Athens" από το Πολιτιστικό Κέντρο Anasa

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Εγγραφές στο online εργαστήριο "Social Circus Athens" από το Πολιτιστικό Κέντρο Anasa

0.0
Περιγραφή
Το Πολιτιστικό Κέντρο Anasa παρουσιάζει το Social Circus Athens! 

Πρόκειται για μια διαπολιτισμική πρωτοβουλία βασισμένη στις τεχνικές και την τέχνη του τσίρκου που στόχο έχει την επικοινωνία και τη σύνδεση μεταξύ ντόπιων και προσφύγων στις περιοχές του Κεραμεικού και του Μεταξουργείου, αλλά και ευρύτερα. H δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του co-Athens και αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Πολιτιστικού Κέντρου Anasa με πρόσφυγες που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα ένταξης του Δήμου Αθηναίων Curing The Limbo.

Τα καπέλα, οι μπάλες, και οι κορίνες , πέρα από την ψυχαγωγική τους αξία, εισάγουν τα παιδιά και τους ενήλικες σε μια διαδικασία συγκέντρωσης, συνεργασίας και ποιοτικού παιχνιδιού. Στον Καναδά, σε χώρες της βόρειας Ευρώπης, στην Αφρική και στην Λατινική Αμερική, το Κοινωνικό Τσίρκο έχει δείξει ότι νέοι σε ευάλωτη κατάσταση επαναφέρουν τη σωματική και ψυχική τους ισορροπία με τεχνικές τσίρκου και παράλληλα καλλιεργούν νέες δεξιότητες οι οποίες τους προσφέρουν μια διέξοδο και έναν επαγγελματικό προσανατολισμό στον χώρο του θεάματος.

Το Κοινωνικό Τσίρκο της Αθήνας προς το παρόν πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσα από εκπαιδευτικό υλικό σχετικό με τις τέχνες των ζογκλερικών, των ακροβατικών, του ρυθμού και της κατασκευής αντικειμένων τσίρκου από ευτελή υλικά. Στο τέλος Μαΐου, και εφόσον έχουν επιτραπεί οι συγκεντρώσεις, θα γίνει δια ζώσης μάθημα και παρουσίαση.

Το εργαστήριο απευθύνεται διαδικτυακά σε όλες τις ηλικίες, αλλά δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε ηλικίες 12-18 ετών, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να προσθέσουν στοιχεία στη δουλειά τους με τα παιδιά (κλόουν -εμψυχωτές- ηθοποιοί-παιδαγωγοί).

Με την εγγραφή του, κάθε συμμετέχων θα έχει πρόσβαση στα βίντεο-μαθήματα και στις διαδικτυακές συναντήσεις. Καλούμε όλους τους γονείς, θείες και νονούς που έχουν παιδιά με όρεξη για μάθηση και για παιχνίδι, αλλά και φορείς με ασυνόδευτα ανήλικα ή/και παιδιά προσφύγων σε κέντρα φιλοξενίας ή δομές να δηλώσουν συμμετοχή.

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στο [email protected]
Φόρμα εγγραφής εδώ.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (2)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021