Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

"Λέσχη ανάγνωσης στο ηλεκτρονικό περιβάλλον"

Μένουμε Σπίτι - Παιδί

"Λέσχη ανάγνωσης στο ηλεκτρονικό περιβάλλον"

0.0
Περιγραφή
Λέσχη ανάγνωσης στο ηλεκτρονικό περιβάλλον
Σειρά Online Συναντήσεων Φιλαναγνωσίας για γονείς και παιδιά από την Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου | Ηλικίες: Δ', Ε', ΣΤ' δημοτικού.

Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, ανταποκρινόμενη στην επιθυμία του κοινού της για περισσότερες ηλεκτρονικές συναντήσεις σε κάθε κύκλο της Λέσχης, διαμορφώνει αναλόγως το πρόγραμμα αυτό που τόσο αγαπήθηκε.

Η φιλοσοφία της πρωτότυπης Λέσχης Ανάγνωσης που η Βιβλιοθήκη έχει διοργανώσει στους χώρους της άλλες έξι χρονιές στο παρελθόν, μεταφέρεται εξ’ ολοκλήρου στο ηλεκτρονικό περιβάλλον.

Το πρόγραμμα είναι εμπνευσμένο από το Θέατρο αναγνωστών (Readers Theatre), το οποίο αποτελεί μία στρατηγική ανάγνωσης και ξεκίνησε ως ένας τρόπος παρουσίασης της λογοτεχνίας σε δραματική μορφή. Στην πορεία της εξέλιξής του, έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία από διάφορες ηλικιακές ομάδες και σε διάφορες θεματικές περιοχές. Ιδιαιτέρως σε εφαρμογές που αξιοποιούν σενάρια με επιστημονικό περιεχόμενο, έχει διαπιστωθεί η ενίσχυση της κατανόησης επιστημονικών εννοιών.

Σε αυτό το πρωτότυπο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας, τα παιδιά μαζί με ένα ενήλικο μέλος της οικογένειάς τους, συνεργάζονται για να γνωρίσουν τη χαρά της από κοινού ανάγνωσης, να βελτιώσουν την αναγνωστική τους ευχέρεια και τη σχέση τους με τα Μαθηματικά. 

Κάθε κύκλος του προγράμματος περιλαμβάνει συνολικά έξι συναντήσεις, δύο συναντήσεις για το κάθε επιλεγμένο βιβλίο, μέσω του προγράμματος Teams.

Επιλεγμένα βιβλία: Τα έξυπνα παιχνίδια του κου Πλάτωνα (Δημήτρης Παναγάκος), Φαντασία και Μαθηματικά (Ιωάννης Σταμέλος), Η μία και μοναδική μαύρη θρούμπα (Λέλα Στρούτση).

Τις συναντήσεις κάθε κύκλου μπορούν να παρακολουθήσουν οι ίδιοι συμμετέχοντες:

- Στην πρώτη συνάντηση για το κάθε βιβλίο (δηλαδή στην 1η, 3η και 5η συνάντηση) οι οικογένειες γνωρίζονται μεταξύ τους αλλά και με το επιλεγμένο βιβλίο, κατανοούν την στρατηγική ανάγνωσης που θα αξιοποιηθεί, προσεγγίζουν το κείμενο, εξοικειώνονται με το μαθηματικό του περιεχόμενο και τις μαθηματικές προκλήσεις που πρέπει να ολοκληρώσουν.
Διάρκεια 75΄

- Στην δεύτερη συνάντηση για το κάθε βιβλίο (δηλαδή στην 2η, 4η και 6η συνάντηση), κάθε οικογένεια παρουσιάζει, μέσα από τους ρόλους των ηρώων, την τελική ανάγνωση του αποσπάσματος που έχει αναλάβει, και μοιράζεται με τις υπόλοιπες οικογένειες την επίλυση των Μαθηματικών Προκλήσεων, που σχετίζονται με το περιεχόμενο του βιβλίου.
Διάρκεια 60΄ 

Σχεδιασμός/Υλοποίηση: Κατερίνα Πετροπούλου

Προεγγραφή απαραίτητη στα τηλέφωνα 210 9469662, 210 9469663, 210 9469620 και 210 9469683, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30 - 16:30.
Με την προεγγραφή θα δοθούν οδηγίες για την συμμετοχή.

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)
Πρόγραμμα (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021