Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Ομαδική εικονική έκθεση "Λόγος περί Ελευθερίας"

Μένουμε Σπίτι - Εκθέσεις

Ομαδική εικονική έκθεση "Λόγος περί Ελευθερίας"

0.0
Περιγραφή
Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, η γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την ομαδική έκθεση "Λόγος περί Ελευθερίας", μία αφιερωματική έκθεση που εστιάζει στα ιδανικά και τους ανθρώπους που συνετέλεσαν στον αγώνα της εθνικής ανεξαρτησίας.

Εκκινώντας από την επέτειο συμπλήρωσης 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 αλλά και από την τοποθεσία της γκαλερί επί της πλατείας Φιλικής Εταιρείας στο Κολωνάκι, στην οδό που φέρει το όνομα ενός εκ των ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας, του Νικόλαου Σκουφά, η ομαδική έκθεση, μέσα από τα έργα των έξι καλλιτεχνών που συμμετέχουν, επιχειρεί τον αναστοχασμό πάνω στο σπουδαίο ιστορικό γεγονός καθώς και να αναδείξει τους τρόπους που μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για το σήμερα.

Η έκθεση δανείζεται τον τίτλο από το λογοτεχνικό έργο "Ελληνική Νομαρχία – ήτοι Λόγος περί Ελευθερίας" του Ανωνύμου του Έλληνος, που εκδόθηκε στην Ιταλία το 1806. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα κείμενα του ελληνικού διαφωτισμού, το οποίο θεωρήθηκε από τους ιστορικούς των νεότερων χρόνων ως "πνευματικός κρίκος" που οδήγησε στην δημιουργία της Φιλικής Εταιρίας και συνέβαλε στις μετέπειτα κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες που προετοίμασαν το έδαφος για την Εθνεγερσία.

Εμπνεόμενοι από την γραφή του ανώνυμου συγγραφέα του λογοτεχνικού έργου, η οποία συνδέει το εθνικό στοιχείο με τις πανανθρώπινες αξίες της ελευθερίας και της κριτικής σκέψης, οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν νέα ζωγραφικά έργα που ανοίγουν τον διάλογο για την σημασία της ελληνικής επανάστασης στο σήμερα.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Θανάσης Απάρτης, Μαρία Γιαννακάκη, Θανάσης Μακρής, Τάσος Μαντζαβίνος, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Μανώλης Χάρος

Μπορούμε να δούμε την έκθεση εδώ.

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή
Καθημερινά 00:00 - 23:59

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021