Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Online Προβολή - Video on Demand "Ρόζμαρι"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Online Προβολή - Video on Demand "Ρόζμαρι"

0.0
Περιγραφή
Μια παράσταση "θέατρο σε μονό πλάνο" βασισμένη στην ταινία "Tο Μωρό της Ρόζμαρι" του Ρόμαν Πολάνσκι, σε σκηνοθεσία Μάρκου Παπαδοκωνσταντάκη, για 3 μόνο Streaming προβολές 5, 6 & 7 Μαρτίου 2021.

Ως η "μητέρα" όλων των δαιμονισμένων ταινιών εκεί έξω "Το μωρό της Ρόζμαρι" (1968) – ένα ορόσημο του σινεμά τρόμου - φαντάζει το ίδιο στοιχειωμένο και σατανικό ακόμα και σήμερα, 53 χρόνια μετά την πρώτη προβολή του.

"Το μωρό της Ρόζμαρι" του Πολάνσκι, η αγαπημένη ταινία του Στάνλευ Κιούμπρικ, είναι μια πειστική και τρομακτική ιστορία σατανισμού και εγκυμοσύνης που έχει πολλές αναγνώσεις και αγγίζει τόσα θέματα: την ψύχωση, την πατριαρχία, τη μητρότητα, το όριο λογικής και παραφοράς, τη φεμινιστική μελέτη, την αλήθεια και πραγματικότητα.

Ορμώμενο από αυτήν την ταινία, ένα σύνολο ηθοποιών, δημιουργεί ένα νέο αφήγημα. Μια σύγχρονη Ρόζμαρι, αναγκασμένη να ζήσει, καταναγκασμένη να πράξει, να περιοριστεί και να οριστεί σ ένα παρόν που αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Να επιβιώσει κόντρα σ΄ έναν τοξικό περίγυρο. Και στα δύο αφηγήματα - σε αυτό του Πολάνσκι και σε αυτό που παρουσιάζεται - τα ερωτήματα παραμένουν κοινά. Η γυναίκα αυτή κυοφορεί ένα σπόρο. Τον σπόρο της γέννησης ενός ανθρώπου; Ενός νέου Θεού; Ενός ιδεολογήματος; ή μιας βιβλικής καταστροφής;

Μια παράσταση "θέατρο σε μονό πλάνο", το project αποπειράται να ενώσει επί σκηνής τέσσερις αφηγηματικές γλώσσες: τη θεατρική, την κινηματογραφική, τη λογοτεχνική και τη μουσική. Η συνομιλία μεταξύ μουσικών και ηθοποιών μέσα από επαναλαμβανόμενα αυτοσχεδιαστικά ηχητικά μοτίβα δημιουργεί το μουσικό σύμπαν που ενέχει το θεατρικό δράμα και αντίστροφα.

Συντελεστές της παράστασης
Κείμενο: Αντρέ Παπακώστα
Σκηνοθεσία: Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης
Βοηθός σκηνοθέτη &Κίνηση: Υβόννη Τζάθα
Σκηνικό & Κοστούμια: Αλέγια Παπαγεωργίου
Μουσική: Κάρολος Μπεράχας
Φωτισμοί: Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Αλέγια Παπαγεωργίου
Κάμερα: Γιώργος Αθανασίου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Δενδρινός, Αλέξιος Διαμαντής, Κατερίνα Μαούτσου, Φραγκίσκη Μουστάκη, Κώστας Νικούλι, Ευθαλία Παπακώστα

Και οι Μουσικοί: Κάρολος Μπεράχας: (Πιάνο, κιθάρα, looper, beats), Δημήτρης Πρόκος: (Κλαρινέτο)

Σημείωση: Για να δούμε την παράσταση χρειάζεται να αγοράσουμε ένα εισιτήριο / κωδικό. Μετά την αγορά θα λάβουμε στο email μας link με τη σελίδα της παραγγελίας μας από όπου θα μπορούμε να κατεβάσουμε το παραστατικό μας (εισιτήριο). Αγορά εισιτηρίου μέσω viva.gr.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (7)

Εισιτήρια

Εισιτήριο: 8€

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021