Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Πλάτων Ριβέλλης κύκλος online διαλέξεων "Η φωτογραφία. Γιατί;"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Πλάτων Ριβέλλης κύκλος online διαλέξεων "Η φωτογραφία. Γιατί;"

0.0
Περιγραφή
Συνεχίζοντας την επιτυχημένη συνεργασία με τον Πλάτωνα Ριβέλλη, η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει, για 18η συνεχή χρονιά, κύκλο διαλέξεων αφιερωμένο στη φωτογραφία και τον κινηματογράφο. Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν μόνο διαδικτυακά. Ο τίτλος του φετινού κύκλου είναι "H Φωτογραφία. Γιατί;".

Ο κύκλος των διαλέξεων θα καλύψει συνολικά δέκα ώρες και πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα, στις 2-9-16-23-30 Οκτωβρίου 2023 από τις 19:00 μέχρι τις 21:00.

Για πρώτη φορά στη σειρά των εν λόγω διαλέξεων το ενδιαφέρον επικεντρώνεται αποκλειστικά στη φωτογραφία και στη σχέση της με την πραγματικότητα της ζωής, τη μεταμόρφωση της τέχνης και τη δύναμη των αναμνήσεων. Κατά τη διάρκεια των ομιλιών προβάλλονται φωτογραφίες από το έργο διάσημων φωτογράφων, αλλά και φωτογράφων-μελών του "Φωτογραφικού Κύκλου".

Ο Πλάτων Ριβέλλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα (1963-1968), Πολιτικές Επιστήμες στο Παρίσι (1968-1970) και Φωτογραφία στις ΗΠΑ (1983). Εργάστηκε ως δικηγόρος στην Αθήνα για δώδεκα χρόνια (1971-1983). Διδάσκει φωτογραφία από το 1981 μέχρι σήμερα. Οργάνωσε τα πρότυπα τμήματα φωτογραφίας της Λαϊκής Επιμόρφωσης (Υπουργείο Παιδείας) και δίδαξε τους επιμορφωτές τους. Έχει επιμεληθεί σειρά από εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης για τη φωτογραφία. Έχει παραδώσει πολλά σεμινάρια και διαλέξεις για την φωτογραφία στην Αθήνα, σε επαρχιακές πόλεις και στην Κύπρο. Έχει εκθέσει τις φωτογραφίες του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Άρθρα του έχουν φιλοξενηθεί σε πολλά ελληνικά περιοδικά και εφημερίδες. Διευθύνει τις εκδόσεις "Φωτοχώρος". Ίδρυσε το 1988 το σωματείο "Φωτογραφικός Κύκλος", του οποίου είναι πρόεδρος. Έχει συγγράψει τεχνικά βιβλία, θεωρητικά βιβλία και λευκώματα.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

30€ για το σύνολο των 5 διαλέξεων

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά στο site της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης με χρήση χρεωστικής, προπληρωμένης ή πιστωτικής κάρτας

Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), www.hau.gr

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo