Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Luke Edward Hall ατομική έκθεση "Figs and Honey and Sailing"

Μένουμε Σπίτι - Εκθέσεις
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
διακόσμηση (Εκθέσεις)
κεραμικά (Εκθέσεις)

Luke Edward Hall ατομική έκθεση "Figs and Honey and Sailing"

0.0
Περιγραφή
Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Luke Edward Hall, με τίτλο "Figs and Honey and Sailing", στην οποία ο καλλιτέχνης παρουσιάζει νέα έργα σε χαρτί, πίνακες και κεραμικά. Η έκθεση επεκτείνει τις αναζητήσεις του καλλιτέχνη γύρω από ήδη υπάρχοντα ενδιαφέροντα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, την ελληνική μυθολογία, την ιστορία της τέχνης, την εσωτερική διακόσμηση, την μόδα και την αρχαιότητα.

Στο επίκεντρο αυτών που ο Luke Edward Hall επιχειρεί να επικαλεστεί μέσα από τα έργα του, είναι ένας χώρος και ένας τόπος, που σχετίζεται με τις εμπειρίες του αλλά ταυτόχρονα παραπέμπει σε αναμνήσεις ενός άλλου, εξωπραγματικού κόσμου. Στο νέο σώμα δουλειάς του, αναμιγνύει συνειδητά την ιστορία και τα αρχέτυπα, γεμίζοντας τις επιφάνειες του τόσο με ελληνικές βουκολικές σκηνές όσο και με κλασικές αγγλικές επιτομές του ναύτη ή του ψαρά. Τοποθετώντας τους πρωταγωνιστές του σε ένα κόσμο γεμάτο χρώμα και τα ξεχωριστά του μοτίβα, τα έργα του Hall φαίνονται να αφηγούνται μικρές ιστορίες δίχως τέλος τις οποίες οι θεατές καλούνται να ερμηνεύσουν με τον δικό τους τρόπο.

Η ρομαντική αισθητική των έργων του, αντλεί έμπνευση από το παρελθόν και κατακλύζεται από πλήθος αναφορών, από το Bloomsbury Group, που πίστευε στα ρευστά σύνορα μεταξύ τέχνης και design, στον Cecil Beaton και τη χρωματική αισθητική του Wes Anderson. Συχνά, σχεδιάζει τους φίλους του, τους γνωστούς και τους φανταστικούς του χαρακτήρες, με ένα διακριτό και ρευστό τρόπο, παραπέμποντας στον εκκεντρικό τρόπο ζωής της δεκαετίας του 1920 και του 1930. Ο Luke Edward Hall εμπνέεται σημαντικά από τον Jean Cocteau, τα γραμμικά σχέδια του οποίου - χρονολογημένα στις αρχές και τα μέσα του 20ου αιώνα - φέρνουν στον νου την οικειότητα του ρομαντισμού, ενώ οι πρωταγωνιστές των πιο απομονωμένων του σκηνών, διαποτίζονται από την ίδια συναισθηματική ασάφεια που χαρακτηρίζει το έργο του Patrick Procktor ή του John Craxton.

Η έκθεση θα παρουσιάζεται online μέχρι 31 Μαρτίου εδώ.

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή
Καθημερινά 00:00 - 23:59

21 Ιανουαρίου 2021 - 12 Μαρτίου 2021

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021