Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

"Πυραμίδες" web έργο του Ανδρέα Φλουράκη

Μένουμε Σπίτι - Θέατρο

"Πυραμίδες" web έργο του Ανδρέα Φλουράκη

0.0
Περιγραφή
Το Θέατρο Τέχνης φέτος προσπαθεί να διερευνήσει και να θεσπίσει ένα νέο είδος δραματουργίας: τα audio και web έργα, που αποτελούν τη βάση του ψηφιακού του ρεπερτορίου. 

Web έργα αποκαλεί ένα νέο στην ουσία είδος θεατρικού κειμένου, που προορίζεται ειδικά για ψηφιακή παρουσίαση με εικόνα και ήχο. Μπορεί να είναι πρωτότυπα ή διασκευασμένα ειδικά για το μέσο, θεατρικά ή λογοτεχνικά κείμενα. Στα web έργα αφηγούμαστε μια ιστορία κυρίως μέσα από το λόγο, όπως ακριβώς και στα θεατρικά έργα και όχι μέσα από την εικόνα, όπως στα κινηματογραφικά ή τηλεοπτικά σενάρια.

Πρώτο web έργο "Πυραμίδες" του Ανδρέα Φλουράκη

Οι Πυραμίδες του Ανδρέα Φλουράκη, σε κινηματογραφική σκηνοθεσία Διαμαντή Καραναστάση, είναι η πρώτη ελληνική, αμιγώς ψηφιακή παράσταση που δημιουργήθηκε εξαρχής για να παρουσιαστεί ψηφιακά και όχι στη θεατρική σκηνή. Η web παράσταση "ανεβαίνει" στην πλατφόρμα "Θέατρο Τέχνης και στο σπίτι" και θα είναι διαθέσιμη από τις 26 Δεκεμβρίου 2020.

Πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική ιδέα-πρόταση του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, που γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη δημιουργίας πρωτότυπου υλικού για το διαδίκτυο. Μια πρόταση όπου πρωταγωνιστεί ο θεατρικός λόγος, αλλά δεν είναι θεατρική παράσταση, καθώς θέατρο δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη δια ζώσης συνύπαρξη ηθοποιών και κοινού. Μια πρόταση που έχει έντονα στοιχεία κινηματογράφου αλλά δεν είναι κινηματογραφική ταινία, καθώς θέτει στο κέντρο της τη θεατρική πράξη ενώ απευθύνεται αποκλειστικά στο διαδικτυακό κοινό.

Λίγα λόγια για το έργο:
Όταν ο άνθρωπος κατασκευάζει τις "Πυραμίδες" του, επιδιώκει να φτιάξει συγχρόνως τον τάφο και την αθανασία του, να δεχτεί το φθαρτό και να πιστέψει στο άφθαρτο κομμάτι του. Το έργο μιλάει για τις προσωπικές μας "Πυραμίδες", τι κάναμε στη ζωή μας και τι θέλουμε να μας συνοδεύσει μετά από αυτή στο θάνατο ή στο επόμενο στάδιο. Οι χαρακτήρες απευθύνονται στο κοινό μουδιασμένοι από την εποχή τους, μια εποχή για γερά νεύρα που τους αποσυντονίζει και συχνά τους οδηγεί σε πράξεις απόλυτες και κωμικά λυτρωτικές. Άλλωστε, το σχήμα της πυραμίδας συμβολίζει μια σκάλα προς τον ουρανό και όλοι θέλουμε στο τέλος κάτι να μείνει από εμάς, που να θυμίζει αυτό που κάποτε ήμασταν.
Ανδρέας Φλουράκης 

Συντελεστές:
Έργο: Ανδρέας Φλουράκης
Κινηματογραφική σκηνοθεσία-κινηματογράφηση: Διαμαντής Καραναστάσης
Art direction: Μαρία Παπαδοπούλου
Μοντάζ- ηχητική επεξεργασία: Διαμαντής Καραναστάσης
Μακιγιάζ: Μάνια Μουμτζή
Οργάνωση-εκτέλεση παραγωγής: Μαριλένα Μόσχου
Διεύθυνση επικοινωνίας: Άρης Ασπρούλης
Διεύθυνση παραγωγής: Γεωργία Σιδέρη 

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά) οι: Ντάνη Γιαννακοπούλου, Διαμαντής Καραναστάσης, Λένα Κιτσοπούλου, Ιωάννα Μαυρέα, Μανώλης Μαυροματάκης, Φαίη Ξυλά, Δημήτρης Πασσάς, Μιχάλης Σαράντης, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Νίκος Χατζόπουλος.

Οι "Πυραμίδες" κάνουν ψηφιακή πρεμιέρα στην πλατφόρμα του Θεάτρου Τέχνης "Θέατρο Τέχνης και στο σπίτι", το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου στις 20.00 και θα διατίθενται δωρεάν μέχρι την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στις 24.00. Στη συνέχεια θα μπορείτε να παρακολουθήσετε τη web παράσταση on demand, με αντίτιμο 7€ και δυνατότητα παρακολούθησης μέσα σε 24 ώρες από τη στιγμή αγοράς του εισιτηρίου.

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (8)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή
Καθημερινά 00:00 - 23:59

Εισιτήρια

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες παραπάνω.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021