Η 1η Διεθνής Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου Πάτρας αποτελεί πρωτοβουλία του Ελληνικού Ιδρύματος Βιβλίου και Πολιτισμού (ΕΛΙΒΙΠ), με χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Στόχος της έκθεσης είναι η προώθηση της ανάγνωσης και η ενίσχυση της ορατότητας του βιβλίου, εστιάζοντας στην εμπειρία και τη συμμετοχή παιδιών, εφήβων και γονέων.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πάνω από 100 δράσεις, όπως εργαστήρια, εκθέσεις, προβολές, συναντήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, καθώς και θεματικές ενότητες για κόμικ, graphic novels, science fiction και fantasy. Συμμετέχουν 42 εκδότες, 10 βιβλιοπωλεία της Πάτρας, 15 φορείς του βιβλίου, 80 δημιουργοί από την Ελλάδα και 13 από το εξωτερικό. Η έκθεση διοργανώνεται στο Σκαγιοπούλειο Ίδρυμα, χώρο με ιστορική σύνδεση με την παιδική προστασία και ανάπτυξη.
Διοργάνωση: Ελληνικό Ίδρυμα Βιβλίου και Πολιτισμού (ΕΛΙΒΙΠ)
Χρηματοδότηση: Υπουργείο Πολιτισμού, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
Συνεργασίες: Bologna Children’s Book Fair, EURead, Read for Real 2026 EUROPEAN AUTHORS DAY, Υπουργείο Πολιτισμού Ισπανίας, Ινστιτούτο Θερβάντες Αθήνας, Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας, Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας
Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν
εδώ.