Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Λαογραφικό Μουσείο Σαντορίνης Εμμ. Λιγνός

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες

Λαογραφικό Μουσείο Σαντορίνης Εμμ. Λιγνός

0.0
Περιγραφή
Η λαϊκή παράδοση της Σαντορίνης διατηρείται ζωντανή στο Κοντοχώρι των Φηρών, σε υπόσκαφο που χτίσθηκε πριν ενάμισι αιώνα περίπου. Εκεί όπου σήμερα στεγάζεται το Λαογραφικό Μουσείο του νησιού, που αξίζει να επισκεφθεί ο ταξιδιώτης.

Το Λαογραφικό Μουσείο ιδρύθηκε από τον Εμμανουήλ Α. Λιγνό, δικηγόρο, δημοσιογράφο και διευθυντή της εφημερίδας "Θηραϊκά Νέα". Το σπίτι, στο οποίο στεγάζεται, έμεινε ανέπαφο από τους σεισμούς του 1956, συντηρήθηκε το 1973 και από τότε τοποθετήθηκαν σε αυτό παλαιά έπιπλα και σκεύη, οικογενειακά κειμήλια, στη θέση που χρηστικά ανήκουν.

Το 1993 οικοδομήθηκε στο Μουσείο πτέρυγα για την στέγαση της Πινακοθήκης και των εργαστηρίων, καθώς και το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου, στη μνήμη του ιδιοκτήτη του κτήματος Κωνσταντή Εμμ. Λιγνού, θείου του ιδρυτή. 

To Λαογραφικό Μουσείο Εμμανουήλ Α. Λιγνoού περιλαμβάνει:
• Σαντορινιό σπίτι (χαρακτηριστικό δίχωρο υπόσκαφο)
• Οινοποιία (σπηλιά, κελάρι κρασιού με βαρέλια, βαρέλια, πινακίδα, λευκά είδη και αντικείμενα αντίκες)
• Σπηλιά - Κάνναβα (Εμφάνιση αποδείξεων για την ηφαιστειακή έκρηξη από την ανασκαφή των στρωμάτων του εδάφους). Όλα τα παραπάνω βασίζονται σε κατασκευές που χρονολογούνται από το 1861 όπως καταγράφηκαν από το Οινοποιείο Κάνναβα.
• Εργαστήρια (Ξυλουργείοτου Μιχαήλ Ρούσσου, Υποδηματοποιείο του Σπύρου Ρούσσου, Καλαϊτζίδικο – Φαναρτζίδικο του Ανδρέα Παπανδρεόπουλου, Βαρελοποιείο και Τυπογραφείο)
• Πινακοθήκη (Έκθεση έργων από διάσημους καλλιτέχνες εμπνευσμένα από τη Σαντορίνη. Ελαιογραφίες, υδατογραφίες, παστέλ, σχέδια, κολάζ, λιθογραφίες).
• Ιστορικό Αρχείο (Χειρόγραφα, λιθογραφίες, φάκελλοι, φωτογραφίες και βιβλία από τη Σαντορίνη)
• Κήπος με χώρους καθιστικού ανάμεσα σε δέντρα και λουλούδια.
• Παρεκκλήσι των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Μουσείου και συμπληρώνει την αναπαράσταση της παραδοσιακής ζωής των κατοίκων.

Κλειστά: 1/11 - 31/03

Ενημέρωση: Το ωράριο του Χώρου αναμένεται να αλλάξει.

Ανακοίνωση:
Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού Covid-19 αναστέλλεται η λειτουργία του χώρου μέχρι νεωτέρας. 

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 5€
Παιδιά δωρεάν.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020