Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Βασίλης Καρκατσέλης έκθεση "Έργα που ταχυδρομήθηκαν (mail art)"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Βασίλης Καρκατσέλης έκθεση "Έργα που ταχυδρομήθηκαν (mail art)"

0.0
Περιγραφή
Ο χώρος τέχνης Άθωνος Art Space, μας προσκαλεί το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου από τις 10.30 μέχρι τις 18.00 στα εγκαίνια της έκθεσης "Έργα που ταχυδρομήθηκαν (mail art)" του Βασίλη Καρκατσέλη.

Πρόκειται για μία έκθεση έργων και ταχυδρομικών δελταρίων που δημιουργήθηκαν για τις "ανάγκες" αποστολής σε όλον σχεδόν τον πλανήτη. Έργα που δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες ενός project ή μίας παραγγελίας επάνω σε μία συγκεκριμένη θεματική, αυτήν που έθετε η εκάστοτε διοργάνωση. Θα δούμε έργα αντίγραφα αυτών που απεστάλησαν στο πλαίσιο της "Τέχνης που Ταχυδρομείται – Mail Art" ή έργα (αυθεντικά) που περίσσεψαν της αποστολής, καθώς κάποιες φορές δημιουργήθηκαν έργα περισσότερα του αριθμού που ζητούσε ο διοργανωτής ή δοκιμάστηκαν διαφορετικές συνθέσεις ή φόρμες κτλ.

Ο δημιουργός από τη δεκαετία ακόμη του 1990, με τη συμμετοχή του στην IUOMA (International Union of Mail-Artists) δραστηριοποιήθηκε στη δημιουργία έργων anti-τέχνης, έργων που δεν θα κρεμούσε στους τοίχους ενός οίκου εμπορίου, αλλά θα ταχυδρομούσε δωρεάν (ή σαν άτυπες ανταλλαγές) σε φίλους, γνωστούς και αγνώστους σε όλο τον κόσμο, κυρίως μέσω των σχετικών προκηρύξεων αντίστοιχων ομόδοξων φορέων ή δημιουργών. Με την πάροδο του χρόνου η παράλληλη συμμετοχή σε διάφορες διεθνείς ομάδες του κινήματος FLUXUS επεξέτειναν τη διεθνή παρουσία, την στόχευση (αντί), τη μετατόπιση του ενδιαφέροντος από το τελικό προϊόν προς τη διαδικασία διανομής- παραγωγής και τη θεωρητική διεύρυνση παρόμοιων δράσεων. 

Ανακοίνωση:
Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, στις 11.30, θα πραγματοποιηθούν δύο παράλληλες αλλά και συμπληρωματικές δράσεις.
Α) Θα παρουσιαστεί μία ισχυρή αντιπροσωπεία έργων τέχνης που ταχυδρομήθηκαν στο πλαίσιο της "1ης Διεθνούς Συνάντησης του ελληνικού FLUXUS", μία διοργάνωση του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και του Atelier Stamenitis.
Τα έργα που θα παρουσιαστούν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον (για κοινό και καλλιτέχνες) καθώς όχι μόνο αντιπροσωπεύουν διαφορετικές φόρμες, υλικά, τεχνικές και μέσα, αλλά είναι και πρωτότυπα (όχι αντίγραφα).
Β) Θα πραγματοποιηθεί από τον καλλιτέχνη εργαστήριο κατασκευής σφραγίδων, σφραγίδες με τις οποίες σφραγίζουμε τα έργα μας και τους φακέλους με τους οποίους τα φυλάσσουμε ή αποστέλλουμε, δίνοντάς τους μοναδικό προσωπικό και πάντα επίκαιρο στυλ και χαρακτήρα.
Η έκθεση και το εργαστήριο θα πραγματοποιηθούν υπαίθρια στον πεζόδρομο της Παπαμάρκου 25, Πλ. Άθωνος στη Θεσσαλονίκη.

Ανακοίνωση:Λόγω των αλλεπάλληλων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, παρακαλούμε πριν την έξοδό σας να επικοινωνήσετε με το χώρο της εκδήλωσης μήπως υπάρχουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής, καθώς και για να βεβαιωθείτε για τα ισχύοντα μέτρα προστασίας.

Δείτε που παίζεται (0)

Use mask
ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
Φωτογραφίες & Βίντεο (5)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2023
art&life logo