Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Εγγραφές στο Διήμερο Σεμινάριο με τη Σοφία Πάσχου, με τίτλο: "Δημιουργώντας θέατρο απ’το τίποτα"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Εγγραφές στο Διήμερο Σεμινάριο με τη Σοφία Πάσχου, με τίτλο: "Δημιουργώντας θέατρο απ’το τίποτα"

0.0
Περιγραφή
Η Σοφία Πάσχου, ιδρυτικό μέλος της ομάδας "Patari Project", ηθοποιός και σκηνοθέτις, επιστρέφει στο Θέατρο Τ για ένα διήμερο σεμινάριο με τίτλο "Δημιουργώντας θέατρο απ’το τίποτα", το οποίο πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 30 Νοεμβρίου - 1 Δεκεμβρίου 2019. 

Δημιουργώντας θέατρο απ' το τίποτα: ένα θέατρο που δε στηρίζεται στα σκηνικά, τα κοστούμια και τους φωτισμούς, αλλά στη φαντασία και την ευρηματικότητα˙ ένα θέατρο που έχει στο επίκεντρό του τον ηθοποιό˙ ένα θέατρο για την εποχή μας. Ήδη έχουμε τα εργαλεία που χρειαζόμαστε: το σώμα, τη φωνή, τη φαντασία. Στο σεμινάριο θα μάθουμε να τα αξιοποιούμε για να δημιουργήσουμε το θέατρο που εμείς θέλουμε: το δικό μας θέατρο. Ρυθμός και φωνή. Παρουσία στη σκηνή. Δημιουργία χαρακτήρων μέσα από την παρατήρηση της καθημερινής ζωής. Διαφορετικές τεχνικές storytelling. Παιχνίδι.

Σε αυτό το σωματικό-βιωματικό σεμινάριο, μέσα από παιχνίδια, ασκήσεις, στοιχεία τεχνικής από την παιδαγωγική του Lecoq και με βάση τον αυτοσχεδιασμό, θα αναζητήσουμε έναν κοινό θεατρικό κώδικα και θα διερευνήσουμε πώς ο ηθοποιός από απλός ερμηνευτής γίνεται δημιουργός. Ένας δρόμος που ξεκινά από την ατομική δημιουργία και καταλήγει στη συλλογική αφήγηση μιας ιστορίας. 

Ο όρος "σωματικό θέατρο" μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποδώσει μια μεγάλη γκάμα θεατρικών πρακτικών με πολύ διαφορετικές αφετηρίες και προσεγγίσεις. Ωστόσο, οι πρακτικές αυτές έχουν μια κοινή συνισταμένη: υπηρετούν ένα θέατρο ζωντανό και δημιουργικό, που πραγματοποιείται μέσα από συλλογική διαδικασία, με το σώμα να αποτελεί το όχημα για την καλλιτεχνική δημιουργία. Άλλωστε, όπως
είχε πει και ο Jacques Lecoq, "το σώμα γνωρίζει πράγματα που το μυαλό αγνοεί".

Ημερομηνίες και ώρες: Σάββατο 30 Νοεμβρίου – Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019, 10:00- 15:00
Εγγραφές έως: 22 Νοεμβρίου 2019.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Φόρμα συμμετοχής.

*Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
**Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020