Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
Close Fliters
Current city
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Έκθεση "Το Πάνθεον των ηρώων του 1821 - Τα γεγονότα στη Μακεδονία"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες

Έκθεση "Το Πάνθεον των ηρώων του 1821 - Τα γεγονότα στη Μακεδονία"

0.0
Περιγραφή
Μικρή περιοδική έκθεση με τίτλο "Το Πάνθεον των ηρώων του 1821 - Τα γεγονότα στη Μακεδονία" εγκαινιάζεται στον χώρο υποδοχής (φουαγιέ) του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης στις 15 Δεκεμβρίου 2021 με διάρκεια έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Η έκθεση παρουσιάζει έργα ζωγραφικής του συνταγματάρχη ε. α., ειδικού συμβούλου του Πολεμικού Μουσείου, συλλέκτη κ. Βασιλείου Νικόλτσιου με θέμα την Επανάσταση του 1821 στη Μακεδονία καθώς και ιστορικές μινιατούρες και διοράματα μικρών διαστάσεων από την συλλογή του κ. Αθανασίου Ζηβώνη.

Μέσα από σύγχρονους ζωγραφικούς πίνακες αναδεικνύονται πυρακτωμένες στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στη Μακεδονία, ενώ οι μικρογραφίες ξαναζωντανεύουν ηρωικές μορφές και στιγμές του ΄21.

Είναι μία ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά σε τρισδιάστατη απεικόνιση τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης με αποτυπωμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων, των στολών και των όπλων τους, με όλες τους τις λεπτομέρειες.

Οι μορφές αυτές, παρά το μικρό μέγεθος τους (ύψος που ποικίλλει από 28mm έως 60mm), αναδεικνύουν το μεγαλείο της ηρωικής και ταραγμένης συνάμα εποχής.

Μέτρα Covid-19:
Για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, που πρέπει να εφαρμόζονται στο χώρο, παρακαλούμε επισκεφτείτε το covid19.gov.gr. Επίσης λόγω των συνθηκών, προτείνουμε πριν την έξοδό σας να επικοινωνήσετε με το χώρο της εκδήλωσης μήπως υπάρχουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής. 


Ανακοίνωση:Λόγω των αλλεπάλληλων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, παρακαλούμε πριν την έξοδό σας να επικοινωνήσετε με το χώρο της εκδήλωσης μήπως υπάρχουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής, καθώς και για να βεβαιωθείτε για τα ισχύοντα μέτρα προστασίας.

Δείτε που παίζεται (0)

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ
Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Εισιτήριο: 4€

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2022
art&life logo