Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
Close Fliters
Current city
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Παιδί

Εργαστήρια Φιλαναγνωσίας & Δημιουργικής Γραφής στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Εργαστήρια Φιλαναγνωσίας & Δημιουργικής Γραφής στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

0.0
Περιγραφή
Κάθε Τετάρτη στο Μουσείο συντροφιά με ένα βιβλίο
Κύκλος 8 εργαστηρίων.

Εισηγήτρια εργαστηρίων: Κατερίνα Τζαβάρα, Συγγραφέας – Εκπαιδευτικός
Οργάνωση: Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Σκοπός των εργαστηρίων:
Η λειτουργία των εργαστηρίων έχει διττό στόχο: να αγαπήσουν τα παιδιά την ανάγνωση λογοτεχνίας και να αγαπήσουν το μουσείο, ως χώρο ιστορικής γνώσης και ψυχαγωγίας. Αποσκοπεί: α) στη συγκρότηση μιας κοινότητας ενεργών αναγνωστών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας (5,5 – 8 ετών/ μεγάλα νήπια & Α’, Β’, Γ΄ Δημοτικού) που θα αναπτύσσει τις αναγνωστικές δεξιότητες και τα αναγνωστικά κίνητρά τους (reading engagement) για λογοτεχνική απόλαυση αλλά και μάθηση, β) στη δημιουργία κριτικών αναγνωστών – ενεργών πολιτών που θα δημιουργούν πρωτότυπο συγγραφικό έργο μέσα σε ένα μουσειακό περιβάλλον, ως θαυμαστό σκηνικό πραγματικών και φανταστικών ιστοριών και γ) στην κοινωνικοποίηση των παιδιών μέσα σε ένα ελκυστικό πολιτιστικό πλαίσιο εκπαίδευσης.

Περιεχόμενο εργαστηρίων – Δράσεις:
Κάθε Τετάρτη θα είναι αφιερωμένη σε μία θεματική ενότητα (εγώ και τα βιβλία, παιδί και περιβάλλον, η δική μου Θεσσαλονίκη, η ζωή στο Μουσείο, ο αγώνας για την ελευθερία, κ.ά.). Αφετηρία έμπνευσης αλλά και πεδίο δημιουργικής προσέγγισης θα αποτελεί ένα βιβλίο παιδικής λογοτεχνίας καθώς και αποσπάσματα άλλων βιβλίων, ποιήματα και εικαστικά έργα τέχνης. Τα παιδιά θα γνωρίσουν σημαντικά βιβλία της ελληνικής αλλά και ξένης λογοτεχνίας για παιδιά, όπως και τους/τις συγγραφείς τους. Θα γνωρίσουν τη δομή, τα αφηγηματικά στοιχεία των ιστοριών, τον ξεχωριστό τρόπο με τον οποίο μπορούμε να διαβάσουμε και να γράψουμε ιστορίες μικρής φόρμας (short stories). Αξιοποιούμε τις εμπειρίες των παιδιών, παίζουμε με τις λέξεις, τους δείχνουμε πώς να μην φοβούνται τη γραφή και την ανάγνωση στο σχολείο!

Η διεξαγωγή των εργαστηρίων θα λαμβάνει χώρα σε διαφορετικές αίθουσες του Μουσείου ανάλογα με τις αναφορές που θα συνδέουν τη λογοτεχνική ιστορία με τα εκθέματα ή το ίδιο το κτίριο. Την ανάγνωση και συζήτηση των βιβλίων θα ακολουθούν δράσεις εμψύχωσης της ιστορίας, όπως παιχνίδια εξερευνητικής ανακάλυψης, ζωγραφική- εικονογράφηση, παιχνίδια ρόλων, δημιουργία νέας ιστορίας ή ποιητικού κειμένου.

Με την ολοκλήρωση των εργαστηρίων θα παρουσιαστεί μία σειρά πολυθεματικών κειμένων, εικονογραφημένα από τους μικρούς μουσειόφιλους!

Δείτε που παίζεται (0)

ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ
Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Κόστος συμμετοχής: 80€ (για 8 εργαστήρια)
Τρόπος πληρωμής: Εφάπαξ στην έναρξη των εργαστηρίων ή σε 2 πληρωμές των 40€ (Οκτώβριο και Νοέμβριο, την πρώτη Τετάρτη του μήνα).
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310229778 & [email protected]

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2022
art&life logo