Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
Close Fliters
Current city
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Ομαδική έκθεση των Ljiljana Jaric, Ελευθερίας Στόϊκου, Μάγδας Ταμμάμ

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Ομαδική έκθεση των Ljiljana Jaric, Ελευθερίας Στόϊκου, Μάγδας Ταμμάμ

0.0
Περιγραφή
Οι ζωγραφικές και οι σχεδιαστικές απόπειρες της Ljiljana Jaric, τόσο στις δύο διαστάσεις, όσο και σε κατασκευές στο χώρο και στη συνέχεια στις in situ εγκαταστάσεις της, λειτουργούν σαν ένας τρόπος καταγραφής στιγμιαίων εκρήξεων χρώματος, προκειμένου να αποδοθεί το όνειρο, το συναίσθημα, η αίσθηση και η αντίληψη για τα πράγματα και τις καταστάσεις, η βιωμένη οικειότητα, μια σύνοψη της ίδιας της ζωής εντέλει.

Οι "ιχνο-γραφίες" της Ελευθερίας Στόικου, σαν ριζώματα, πλέγματα ή διακλαδώσεις, αναπτύσσουν μία επινοημένη χαρτογράφηση. Τοπία σαν επάλληλα ευρήματα μοιάζει να ψιθυρίζουν μουσικά κάτι για χαμένους ορίζοντες ή για την απεραντοσύνη που κρύβεται και στις ελάχιστες δομές. Και όλα φαίνεται να συμβαίνουν με δεξιοτεχνική ρητορεία, προκειμένου να κρυπτογραφηθεί εκείνος ο χώρος που τον αντιλαμβανόμαστε ως γκρίζα περιοχή.

Τα "ζωγραφικά cut outs" της Magda Tammam, παρόμοια με κομμάτια χρωματιστού χαρτιού κολλημένα σε καμβά, που παραπέμπουν στη ζωγραφική με ψαλίδι του Matisse, αλλά και στις αφαιρετικές ζωγραφικές αποτυπώσεις χλωρίδας ή οργανικών στοιχείων του Klee ή του Gary Hume, υπαγορεύουν ένα γραμμικό στυλ διατύπωσης, όπου μπορεί κανείς να ανιχνεύσει φόρμες του μικροκόσμου ή αρχετυπικά μοτίβα.
[σχόλια: Θάλεια Στεφανίδου] 

Εγκαίνια Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022, 18.00 – 21.30

Φωτογραφίες & Βίντεο (3)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2022
art&life logo