Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
Close Fliters
Current city
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Πολύμορφη έκθεση "Σιωπές Αιχμαλώτων - ελεγεία επάνω στη ζωή και το έργο του Ντοστογιέφσκι"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
Εικαστικά (Εκθέσεις)
φωτογραφία (Εκθέσεις)

Πολύμορφη έκθεση "Σιωπές Αιχμαλώτων - ελεγεία επάνω στη ζωή και το έργο του Ντοστογιέφσκι"

0.0
Περιγραφή
Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ανοίγει την αυλαία και παρουσιάζει την πολύμορφη έκθεση "Σιωπές Αιχμαλώτων - ελεγεία επάνω στη ζωή και το έργο του Ντοστογιέφσκι", την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022 στην Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, Casa Bianca.

Συμμετέχοντας στον παγκόσμιο εορτασμό για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Φ. Μ. Ντοστογιέφσκι (1821-2021), το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, μέσα από το πολύμορφο και πολύτεχνο project του, ελεγεία στη ζωή και το έργο του συγγραφέα, παρουσιάζει σε έναν εμβληματικό χώρο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, την Casa Bianca, τις δημιουργίες καλλιτεχνών που σιωπηλά εργάστηκαν κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού που βιώσαμε λόγω του covid-19.

Το συνολικό project περιλαμβάνει τέσσερις ενότητες και έχει εκδοθεί κατάλογος με τίτλο "Σιωπές Αιχμαλώτων - ελεγεία επάνω στη ζωή και το έργο του Ντοστογιέφσκι", ο οποίος θα συνοδεύει την Έκθεση:

Α. "Η Φωτογραφία διαβάζει Ντοστογιέφσκι". 27 φωτογράφοι από όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΦΚΘ, και συμμετέχουν με τα έργα τους στον κατάλογο και την Έκθεση.
Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Αξαόπουλος Κίμων, Βάρνας Μανώλης, Γιαννιουδάκη Ρένα, Γιδάρη Στέλλα, Δεβεράκης Λευτέρης, Καπετανάκη Ευαγγελία, Καρκατσέλης Βασίλης, Καστρινέλη Αγγελική, Λαντζάκη Νατάσσα, Μέλλιου Ζωή, Μονογυιός Γιάννης, Μπασιάς Νίκος, Μπάτζιου Κατερίνα, Μπενέκος Ιωάννης, Νιόρα Μαρία, Παπαγεωργίου Δήμητρα, Παπαναούμ Καίτη, Παυλιδάκη Ερίνα, Πετρίδης Γιώργος, Πομάκης Γιάννης, Προκοπίου Δημήτρης, Σβορώνου Κατερίνα, Σταμπάνης Κώστας, Τένοβα Ιορδάνκα, Τζουρά Βικτωρία, Χατζηστεφάνου Άννα-Μαρία, Χρυσίδη Άννα.
Επιμέλεια: Κατερίνα Μπάτζιου, Φωτογράφος

Β. "Artists Books: (1821-2021) Фёдор Достоевский". Συμμετέχουν 34 καλλιτέχνες από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και τη Ρωσία και περιλαμβάνει εικαστικά αντικείμενα που έχουν ως βάση το βιβλίο ή τη μορφή του βιβλίου, ξεφυλλίζονται ή λειτουργούν στο χώρο σαν γλυπτά.
Στα έργα που παρουσιάζονται διακρίνεται η επιθυμία των καλλιτεχνών να αντικρίσουν τον κόσμο μέσα από την ψυχή και τα μάτια του Ντοστογιέφσκι.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Seçkin Tercan (TR), Ελεάννα Μπάρμπα, Θοδωρής Λάλος, Γεωργία Γρηγοριάδου, Βανέσσα Τουζλούκωφ, Θανάσης Ράπτης, Γιάννης Πομάκης, Γιάννης Σταμενίτης, Σάκης Οταμπασίδης, Στεφανία Πατρικίου, Κώστας Κουμλής, Βασίλης Καρκατσέλης, Ευθύμης Μουρατίδης, Σταυρούλα Καζιαλέ, Sofya Yetcina (RU / SERBIA), Marina Schelokova (RU), Michail Pogarsky (RU), Kira Matissen (RU), Mikhail Roshniak (RU), V.Korchagin (RU), Vasily Vlasov (RU), Viktor Loukin -Kseniya Loukina (RU), Daniel Balanescu - Nadia Marina Debattista (RO / UK), Ekaterina Zinovkina (RU), Sara Tanaskovic (Serbia), Djordje Odanovic (Serbia), Gordana Kaljalovic (Serbia), Jana Lulovska (MK), Ραφαέλα Δεληγιάννη, Κατερίνα Μπάτζιου, Έλενα Χατζηαθανασίου, Κριστιάνα Ηλιοπούλου, Αναστασία Τσετουλίδου, Ράνια Φραγκουλίδου
Επιμέλεια: Θανάσης Ράπτης, Φωτογράφος

Γ. "Εκδόσεις και υλικά για τον Ντοστογιέφσκι", Ο Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι είναι κορυφαίος θεραπευτής. Τα έργα, σπάνια ιαματικά-αρωματικά βότανα. Αυτό το υλικό προσπάθησε να συγκεντρώσει ο συλλέκτης, ως συλλέκτης πολύτιμων βοτάνων, κυρίως από τις εκδόσεις που έγιναν στην Ελλάδα. Και εκπλήσσει το πόσες ποικίλες προσεγγίσεις υπάρχουν, πόσες διαφορετικές μεταφράσεις, πόσος όγκος από πλήθος εκδοτών και μελετητών.
Επιμέλεια: Σάκης Οταμπασίδης, Συλλέκτης, Φωτογράφος

Δ. "Η κάμερα διαβάζει". Ο σκηνοθέτης παίρνει την κάμερα και βιντεοσκοπεί. Μαζεύει στοιχεία για να τα συνθέσει σε κάτι που θα είναι μία ταινία. Στο μοντάζ παράχθηκε το δικό του κείμενο.
Στην ταινία περιλαμβάνονται και σκηνές από τα δρώμενα της ομάδας του project "Φωνές από το Υπόγειο" που με σκηνοθέτιδα την Ιωάννα Ευθυμιάδου και την συμμετοχή των: Αθανάσιος Αθάνατος, Ιωάννα Ευθυμιάδου, Βασίλης Καλλίας, Γιώργος Καμπούρης, Βασίλης Καρκατσέλης, Νίκη Καρκατσέλη, Κατερίνα Μπάτζιου, Σάκης Οταμπασίδης, Ιωάννης Πομάκης, Θανάσης Ράπτης, Σοφία Σπυρίδου, Στουγιαννίδου Ευτέρπη και Άννα Χρυσίδη, πραγματοποίησε δημόσιες αναγνώσεις από το έργο του Φ.Μ. Ντοστογιέφσκι σε κεντρικά σημεία της πόλης.
Επιμέλεια: Γιάννης Φραγκούλης, Σκηνοθέτης-Παραστασιολόγος

Επιμέλεια του project: Κατερίνα Μπάτζιου

Εγκαίνια: Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022, 7.00μμ
Εγκαινιάζει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού κυρία Μαρία Καραγιάννη

Μέτρα Covid-19:
Για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, που πρέπει να εφαρμόζονται στο χώρο, παρακαλούμε επισκεφτείτε το covid19.gov.gr. Επίσης λόγω των συνθηκών, προτείνουμε πριν την έξοδό σας να επικοινωνήσετε με το χώρο της εκδήλωσης μήπως υπάρχουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Δείτε που παίζεται (0)

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
Φωτογραφίες & Βίντεο (6)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2022
art&life logo