Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Σεπτέμβριος 2019 στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
κουαρτέτο. (Μουσική)
ξενάγηση (Διάφορα)

Σεπτέμβριος 2019 στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης

0.0
Περιγραφή
Εκδηλώσεις από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 στο Ωδείο της Αρχαίας Αγοράς θα πραγματοποιηθεί η μουσική εκδήλωση "Εις Μνήμην" από τον Σύλλογο Ποντίων Σταυρούπολης "Ακρίτες του Πόντου". - Η εκδήλωση δεν θα πραγματοποιηθεί.

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 η χορωδία του Τ.Ε.Ε, η Χορωδία του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Θεσσαλονίκης, η Χορωδία φιλολόγων "Χρίστος Τσολάκης", η Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Επανομής και το Σωματείο Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν χορωδιακή βραδιά στον χώρο του ανακτόρου του Γαλέριου. 

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 12:00 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης φιλοξενεί στο Μπέη Χαμάμ (Λουτρά "Παράδεισος") την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, η Ιωάννα Κανάτσου (βιολοντσέλο) και ο Παναγιώτης Κουτσούρας (τρίχορδο μπουζούκι) θα παρουσιάσουν διασκευασμένα γνωστά έργα του κλασικού ρεπερτορίου, με τη φιλική συμμετοχή του Δημήτρη Ζερβουδάκη (τραγούδι), ο οποίος θα ερμηνεύσει τραγούδια του δίσκου του "Παράξενα πουλιά" σε μουσική Παναγιώτη Κουτσούρα και στίχους Στέργου Παπαποστόλου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Η ΚΟΘ στα μνημεία της πόλης".

Τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρες 18:30-21:00 στο Ωδείο της Αρχαίας Αγοράς θα φιλοξενηθούν εκδηλώσεις του "DHIA Fest -7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κωφοί και Ακούοντες εν δράσει 2019". Πιο συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν χορευτικά, θεατρικά και μουσικά δρώμενα από το χοροθέατρο του οργανισμού Εσαεί εν Ροή, από χορωδιακό σχήμα με συνοδεία μουσικής από την Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (ΕΕΜΕ), από τον θίασο του Federico Cagliari από τη Verbania της Ιταλίας, από τοπικά σχήματα ΑμεΑ και από σχήματα θεάτρου και χορού ευάλωτων πληθυσμών του νομού Θεσσαλονίκης. Επίσης, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αθλητικής εβδομάδας Βe Active 2019, θα γίνει σύντομη παρουσίαση αθλημάτων συναφών με αυτά της αρχαίας Ελλάδας. Είσοδος: ελεύθερη.

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης και το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν στη Ροτόντα τη μουσική εκδήλωση "Entr’ acte – Ανάμεσα στην πράξη (αφιέρωμα στον Erik Satie)". Συντελεστές: Θεοδώρα - Λόλα Τότσιου-πιανίστα/Διευθύντρια ΚΩΘ, Αλέξανδρος Ιωάννου/Καθηγητής κρουστών ΚΩΘ, Percautistic ensemble (μουσικό σύνολο κρουστών ΚΩΘ): Μαριάννα Ερκέκογλου, Αντώνης Ταγαρόπουλος, Κωνσταντίνος Βελένης, Bruno Semanjaku, Στέφανος Γαζίλας, Γιώργος Μαδίκας, Αναστασία Σοφία Αναστασοπούλου, Τάσος Τσώνης, Τρύφωνας Γκέντζης, Νεφέλη Σγατζή, Αλέξανδρος Ιωάννου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του θεσμού "Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς" που φέτος έχει τη θεματική "Τέχνη και Ψυχαγωγία". Είσοδος: ελεύθερη, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 12:00 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης φιλοξενεί στο Βυζαντινό Λουτρό την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το κουαρτέτο Animus (Γιώργος Κανδυλίδης/βιολί, Κωνσταντίνος Καμπάνταης/βιολί, Δημοσθένης Φωτιάδης/βιόλα, Ζόραν Στέπιτς/βιολοντσέλο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Η ΚΟΘ στα μνημεία της πόλης".

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 θα παρουσιαστεί στο Επταπύργιο η δραματοποιημένη ξενάγηση με τίτλο "7", μία συνδιοργάνωση του Δήμου Νεάπολης - Συκεών και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του θεσμού "Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς". Ιδέα-Σκηνοθεσία: Ιωάννα Γεωργαντά, Θανάσης Καλτσίκας. Είσοδος: ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων. 

Τον Σεπτέμβριο στην Κρυπτή Στοά της Αρχαίας Αγοράς θα παρουσιαστεί έκθεση του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ. με θέμα "Αριστοτέλους / Hébrard: από το όραμα στην υλοποίηση".

Δείτε που παίζεται (0)

Εισιτήρια

Δείτε αναλυτικά παραπάνω.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020